Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas Savienības pārvietošanas programmas ietvaros uz Latviju no Grieķijas pirmdien pārvietoti 15 cilvēki, kuriem nepieciešama starptautiskā aizsardzība, tostarp septiņi bērni.

Latvijā ieradušās četras ģimenes no Sīrijas, un patlaban tās atrodas Patvēruma meklētāju centrā Muceniekos, portālam "Delfi" pavēstīja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Personāla vadības un sabiedrisko attiecību departamentā.

Pārvietoto patvēruma meklētāju vidū ir pavārs, rūpnīcas darbinieks, mūzikas skolotājs un pašvaldības darbinieks. Personas savos pieteikumos ir norādījušas arābu, angļu, kurmandži un krievu valodu zināšanas.

Jau ziņots, ka atbilstoši starptautiski noteiktajām procedūrām un Patvēruma likuma prasībām, tūlīt pēc ierašanās Latvijā Valsts robežsardzes amatpersonas pieņem pārvietoto personu iesniegumus un iepazīstina patvēruma meklētājus ar tiesībām un pienākumiem patvēruma procedūras laikā.

Latvija Eiropas Savienības pārvietošanas programmas ietvaros līdz šim uzņēmusi 169 personas. No tām bēgļa statuss piešķirts 10 personām un alternatīvais – 59 personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!