Foto: LETA

Latvija Moldovas Robežpolicijai bez atlīdzības nodos divus dienesta suņus un apmācības inventāru kopumā 4400 eiro vērtībā.

Iekšlietu ministrijas (IeM) valdībā iesniegtais informatīvai ziņojums liecina, ka Valsts robežsardze saņēmusi finansējumu projektā par Moldovas Robežpolicijas kapacitātes stiprināšanu kinoloģijas jomā.

Projekta mērķis ir sniegt palīdzību Moldovas Robežpolicijas departamentam kinoloģijas jomas reorganizācijā un attīstīšanā atbilstoši Eiropas Savienības dalībvalstu līmenim, stiprināt un papildināt dienesta suņu genofondu turpmākai dienesta suņu selekcijai. Lai sekmīgi reformētu robežkontroles sistēmu, Moldovai nepieciešamas būtiskas investīcijas un citu valstu pozitīvā pieredze, uzsver atbildīgā ministrija, skaidrojot, ka Moldova ir īpaši ieinteresēta Latvijas, kā arī pārējo Baltijas valstu pieredzes apgūšanā.

Sniedzot palīdzību Moldovas kolēģiem kinoloģijas jomā, Latvija veicina Moldovas kinologu profesionālo izaugsmi, papildina ārvalstu kolēģu zināšanas kinoloģijā, kā arī nodrošina kinoloģijas jomas tuvināšana Eiropas Savienības standartiem dienesta suņu izmantošanā, uzsver ministrija.

Projekts paredz divu suņu un suņu apmācības inventāra iegādi un nodošanu bez atlīdzības Moldovas Robežpolicijas departamentam. Kopējās izmaksas ir 4399,70 eiro. No kopējās summas divu suņu iegāde izmaksās 3800 eiro, bet suņu apmācības inventāra kopējā vērtība būs 599,70 eiro. Inventārā iekļautas kaklasiksnas, kakla ķēdes, putu gumijas apmācībai, krūšu siksnas, bļodas, ķemmes, īsās un garās pavadas, klinkeri un konteineri mājdzīvnieku pārvadāšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!