Foto: DELFI

Saistībā ar Krievijas iekšpolitisko notikumu neprognozējamo attīstību no 2023. gada 26. jūnija Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs ir pārtraukta Krievijas pilsoņu visa veida vīzu pieteikumu pieņemšana, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Vīzu pieteikumi, kas pārstāvniecībās ir pieņemti un kuru apstrāde uzsākta līdz 25. jūnijam, tiks izskatīti līdz galam. Papildu jautājumu gadījumā lūdzam sazināties ar attiecīgo Latvijas pārstāvniecību ārvalstīs, norāda ministrija, vienlaikus aicinot sekot turpmākiem paziņojumiem par pieteikumu pieņemšanas kārtību.


Jau ziņots, ka Prigožins sestdien apsūdzēja Maskavu nāvējošos raķešu uzbrukumos algotņu vienībām un apsolīja par to atriebties. Viņš solīja spert visus nepieciešamos soļus, lai gāztu valsts militāro vadību, piedraudot, ka viņa vadītie spēki "iznīcinās visu" savā ceļā.

Drīz pēc tam Krievijas Federālais drošības dienests (FSB) paziņoja, ka sāk izmeklēšanu par aicinājumiem sarīkot "bruņotu sacelšanos". Sestdienas rītā Prigožins paziņoja, ka ir "gatavs iet līdz Maskavai", lai dabūtu rokās aizsardzības ministru Sergeju Šoigu un Ģenerālštāba priekšnieku Gerasimovu.

"Vagner" vienības ieņēma militāros objektus Rostovā pie Donas, Voroņežā un sasniedza arī Ļipeckas apgabalu, sestdienas vakarā esot vien dažu simtu kilometru attālumā no Maskavas vārtiem. Krievijas galvaspilsētā un tās apkārtnē jau tika veidotas aizsardzības pozīcijas, valsts drošības struktūrām gatavojoties potenciālām sadursmēm ar vāgneriešiem.

Tomēr sestdienas vakarā Prigožins, daudziem par pārsteigumu, paziņoja, ka atsauc "Vagner" virzību uz Maskavu, pieliekot punktu aptuveni 24 stundas garajam dumpim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!