Foto: Pixabay

Otrdien Eiropas Parlaments (EP) vienojās mobilizēt 397,5 miljonus eiro no Eiropas Savienības Solidaritātes fonda (ESSF), lai palīdzētu 17 dalībvalstīm un trim kandidātvalstīm aizsargāt sabiedrības veselību pret Covid-19. Latvija no šīs summas saņems aptuveni 1,18 miljonus eiro, portālu, "Delfi" informēja EP preses sekretārs Jānis Krastiņš.

Saņēmēju vidū ir arī Austrija, Beļģija, Horvātija, Čehija, Igaunija, Francija, Vācija, Grieķija, Ungārija, Īrija, Itālija, Lietuva, Luksemburga, Portugāle, Rumānija, Spānija, kā arī kandidātvalstis Albānija, Melnkalne un Serbija. Papildu 86,7 miljonus piešķirs arī Grieķijai un Francijai saistībā ar dabas katastrofām, kas abas valstīm piemeklēja 2020. gada otrajā pusgadā.

Otrdien EP deputāti pieņēma arī rezolūciju, kurā uzsver, ka klimata pārmaiņu pieaugošā ietekme un dabas katastrofu pastiprināšanās padara Eiropas valstis arvien neaizsargātākas. Viņi uzskata, ka ES vajadzētu vienkāršot un paātrināt palīdzības piešķiršanu reģioniem, kurus skārušas šīs katastrofas.

Rezolūciju EP deputāti pieņēma ar 668 balsīm par, 10 pret un 18 atturoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!