Foto: LETA

Pēc Ukrainas palīdzības pieprasījuma Latvija ziedos Borispoles slimnīcai divus operatīvos medicīniskos transporta līdzekļus un 200 saliekamās nestuves, otrdien, 29. martā, vienojās valdība.

Kā norādīts Ministru kabinetam izskatīšanai iesniegtajā Veselības ministrijas (VM) informatīvajā ziņojumā, pieprasītie materiāli ir iekļauti Ukrainas Ārkārtējo situāciju dienestu sagatavoto vajadzību sarakstā, kas izgājis Eiropas Savienības Civilās aizsardzības mehānisma verifikācijas sistēmu.

Ziņojumā rakstīts, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) ir radis iespēju no saviem resursiem nodot Borispoles slimnīcas Ukrainā atbalstam divus lietotus operatīvos medicīniskos transportlīdzekļus, kā arī 200 sanitārās, saliekamās nestuves no veselības nozares valsts materiālajām rezervēm.

Nestuvju kopējā bilances uzskaites vērtība ir 29,88 eiro, kas atbilst iegādes vērtībai 1983. gadā. Neskatoties uz iegādes gadu, NMPD ir izvērtējis, ka nestuvju stāvoklis līdz mūsdienām ir saglabājies labs, norāda VM.

Izdevumi, kas saistīti ar NMPD nodoto materiāltehnisko līdzekļu (nestuvju) atjaunošanu ne vairāk kā 46 000 eiro, tiks segti no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", rakstīts projekta anotācijā.

Predzēts, ka NMPD materiāltehniskos līdzekļus sagatavo nosūtīšanai Ukrainai, noformējot un nodrošinot nodošanas un pieņemšanas akta parakstīšanu atbilstoši Ministru kabineta nosacījumiem, un fonds "ziedot.lv" ir apņēmies nodrošināt materiāltehnisko līdzekļu transportēšanu un nodošanu Ukrainai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!