Foto: DELFI
Lai apspriestu dienestu gatavību koronavīrusa (2019-nCoV) atklāšanai un ārstēšanai Latvijā, piektdien, 31.janvārī Veselības ministrijā notiks Valsts operatīvās medicīniskās komisijas sēde, portālu “Delfi” informēja Veselības ministrijā.

Kā zināms, Pasaules Veselības organizācija atkārtoti vērtēs jautājumu, vai slimības uzliesmojums ir starptautiskās sabiedrības veselības ārkārtas stāvoklis (PHEIC) un kādi ieteikumi būtu jāsniedz, lai to pārvaldītu.

Atbildīgie dienesti Latvijā – Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC), Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) un universitātes slimnīcas – ir pastāvīgā saziņā par situācijas attīstību pasaulē un šobrīd strādā atbilstoši Katastrofu medicīnas plānā noteiktajam gatavības režīmam.

Ārstniecības iestādēm – gan NMPD brigāžu mediķiem, ģimenes ārstiem un slimnīcu personālam ir sniegtas Pasaules veselības organizācijas rekomendācijas rīcībai, saskaroties ar iespējami inficētu pacientu ar koronavīrusu (2019-nCoV).

Tāpat ir apzināti pieejamie slimnīcu resursi infekcijas slimnieku ārstēšanai. Dienesti ir apliecinājuši, ka nepieciešamības gadījumā spēs nodrošināt veselības aprūpes sniegšanu pacientiem, kuriem pastāvēs aizdomas par inficēšanos ar šo vīrusu.

Līdz šim Latvijā nav reģistrēts neviens koronavīrusa (2019-nCoV) pacients.

Plašāk par aktuālo situāciju un profilakses ieteikumiem iedzīvotājiem un ceļotājiem ministrija aicina lasīt SPKC mājaslapā un iestādes sociālo tīklu vietnēs.

"Delfi" jau ziņoja, ka saslimšanas gadījums ar koronavīrusu atklāts arī Tibetā un tas nozīmē, ka tagad vīruss fiksēts visās Ķīnas provincēs, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Ķīnā kopumā ir 23 provinces. Ķīnas veselības nozares amatpersonas vēstījušas, ka valstī kopš 29. janvāra kopumā fiksēti 7711 saslimšanas gadījumi ar koronavīrusu. Vīruss izplatījies vēl vismaz 16 valstīs un tas laupījis 170 cilvēku dzīvības.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!