Foto: Scanpix
Jaunie ģeologi un vides zinātnieki ir uzsākuši nebijušu projektu "Latvijas dzīļu atklājēji", lai izzinātu Latvijas dzīles un pierādītu, ka Latvija ir viena no dabīgā minerālūdens lielvalstīm pasaulē, turklāt līdz 16.jūnijam ikvienam ir iespēja pieteikties par līdzbiedru dzīļu atklājējiem, lai pēc tam jūlijā dotos ekspedīcijā uz Eiropu.

Karlīna Jansone, viena no Latvijas dzīļu atklājēju komandas dalībniecēm skaidro, ka līdz 18 gadu veciem jauniešiem ir iespēja pieteikties elektroniski pa epastu dziluatklajeji@gmail.com, lai kļūtu par dzīļu atklājēju komandas biedru.

"Šī ir vienreizēja iespēja pievienoties ģeologu un vides zinātnieku ekspedīcijai uz Eiropu, kas, iespējams, izvērtīsies par labāko vasaras piedzīvojumu. Viss kas jādara, ir jāraksta epasts, kurā pausta vēlme kļūt par Latvijas dzīļu atklājēju. Viens laimīgais pēc nejaušības principa kļūs par mūsu ceļabiedru," teic Karlīna.

Galvenās prasības: jābūt vismaz 18 gadus vecam, jābūt Latvijas patriotam, jāmīl ceļot, jāinteresējas par ģeogrāfiju, jābūt minerālūdens cienītājam, jābūt gatavam popularizēt ideju, ka "Latvija ir minerālūdens lielvalsts" un ka mūsu minerālūdens ir vislabākais.

Dalība ekspedīcijā ir bezmaksas, tiek nodrošināta nakšņošana un ēdināšana.

Projekta iniciatori ir jaunie ģeologi un vides zinātnieki, kas pašlaik studē vai ir pabeiguši studijas Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas fakultātē, un to domubiedri. Projekta ietvaros jaunieši izveidojuši kustību "Latvija – minerālūdens lielvalsts" un dodas ekspedīcijā uz Latvijas pilsētām, popularizējot un izglītojot par projektu.

Vienlaikus Latvijas dzīļu atklājēji veic izpēti senākā dabīgā minerālūdens un izvēlētā projekta simbola "Mangaļi" dziļurbumam (410 m), lai jau jūlijā dotos ekspedīcijā uz dažādām Eiropas valstīm un izaicinātu tās, pierādot, ka Latvija ir minerālūdens lielvalsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!