Foto: LETA

Latvijas likumi ir jāievēro un valsts valoda jāaizsargā, šādus secinājumus trešdien, 11. janvārī, tikšanās laikā ar Krievijas neatkarīgā televīzijas kanāla "Doždj" pārstāvjiem pauda Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti.

Komisijas sēde par Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu anulēt "Doždj" apraides licenci tika sasaukta pēc opozīcijas deputātes Lindas Liepiņas (LPV) lūguma.

Komisijas vadītāja Ilze Brante (AS) sēdes sākumā uzsvēra, ka deputāti nekādus lēmumus nepieņems, jo tā respektē NEPLP pieņemto lēmumu. Vienlaikus komisijas locekļi veltīja laiku, lai iztaujātu "Doždj" pārstāvjus par kanāla nonākšanas Latvijā iemesliem, kā arī plānoto tiesvedību ar NEPLP.

Kotrikadze: mums Latvijā ir komfortabli

"Doždj" galvenais redaktors Tihans Dzjadko komisijas locekļus informēja, ka kanāls nepiekrīt NEPLP lēmumam par tā apraides licences anulēšanu, tāpēc pēc apspriedes ar juristiem "Doždj" secināja, ka NEPLP lēmuma pārsūdzēšana ir pareizs un civilizēts veids, kā risināt strīdus. Viņš uzsvēra, ka me

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!