Foto: Publicitātes foto

Latvijas paralimpietis Aigars Apinis par Pasaules vieglatlētikas čempionātā izcīnīto zelta medaļu lodes grūšanā varētu saņemt līdz 20 000 latu naudas balvu, bet Dmitrijs Silovs par iegūto sudraba godalgu varētu saņemt prēmiju līdz 12 000 latu, informē Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

IZM atgādina, ka līdz ar izmaiņām Ministru kabineta (MK) noteikumos, kas nosaka kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par sasniegumiem sportā, paralimpieši naudas balvas varēs saņemt tādā pat apmērā kā sportisti bez invaliditātes.

Līdz ar šīm izmaiņām naudas balva varētu tikt piešķirta arī "Latvijas Paralimpiskajai komitejai".

Pirms grozījumu veikšanas paraolimpieši varēja saņemt naudas balvu tikai līdz 50% no tā apmēra, ko piešķir pārējo sportistu sasniegumiem, atgādina IZM.

Atbilstoši minēto noteikumu kārtībai, iesniegumi par sasniegumiem, kas gūti laikposmā no 2012.gada gada 1.oktobra līdz šī gada 30.septembrim, IZM iesniedzami līdz 15.oktobrim.

MK jautājumu par naudas balvu piešķiršanu pēc Latvijas Nacionālās sporta padomes priekšlikuma izskatīs laikposmā līdz šī gada beigām.

Apini ar panākumiem Francijā notiekošajā Pasaules čempionātā lodes grūšanā un diska mešanā, sasniedzot pasaules rekordu, apsveicis Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Prezidents apsveikumā raksta: „Jūsu izcīnītā zelta medaļa lodes grūšanas sacensībās un bronzas medaļa diska mešanā vēlreiz spilgti apliecina Jūsu izcilo gribasspēku un apņēmību. Noturēties pasaules elitē un arvien uzrādīt izcilus rezultātus tik ilgā laika periodā kā tas izdevies Jums ir apbrīnas vērts panākums. Ikviens Latvijas sporta līdzjutējs ar Jums lepojas. Vēlu Jums savās sportiskajās gaitās arvien jaunus panākumus!".

Apini apsveikusi arī IZM.

IZM apsveikusi arī Silovu ar izcīnīto sudraba medaļu šķēpmešanas sacensībās.

"Sveicu Latvijas paraolimpiešus ar izcilajiem panākumiem Pasaules vieglatlētikas čempionātā, jūs esat paraugs tam, ka ar neatlaidību un lielu darbu ir iespējams sasniegt visaugstākās virsotnes," ar paraolimpiešu panākumiem lepojas izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP).

Jau vēstīts, ka Apinis pasaules vieglatlētikas čempionātā, kas notiek Francijā, uzrādījis jaunu pasaules rekordu savā grupā (F52) un ieguvis bronzas medaļu diska mešanā apvienotajā klasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!