Foto: AFP/Scanpix

Lai sagatavotos Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības (ES) Padomē un nodrošinātu tās īstenošanu, valdība ceturtdien vienojās trim ministijām piešķirt 96 464 latus septiņu jaunu amata vietu izveidošanai.

Kā portālam "Delfi" pavēstīja Prezidentūras komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Jākobsone, piecas amata vietas būs Ārlietu ministrijā, viena Finanšu ministrijā un viena - Izglītības un zinātnes ministrijā. Amata vietas Ārlietu ministrijā nepieciešamas, lai sniegtu atbalstu vēstniecībām un pastāvīgajām pārstāvniecībām starptautiskajās organizācijās, kas jau šobrīd ir uzsākušas aktīvu gatavošanos Latvijas prezidentūrai ES Padomē. Finansējums atrasts 2013.gadam.

Tāpat valdība akceptēja 20 000 latu piešķiršanu Latvijas prezidentūras kultūras programmas sagatavošanai.

Viens no plānotajiem prezidentūras kultūras programmas notikumiem būs izstāde Beļģijā "Iespaidi un paralēles: beļģu un latviešu glezniecība no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijas. 20.gadsimta pirmā puse". Izstāde 2014.gadā būs apskatāma Rīgā - Eiropas kultūras galvaspilsētā, bet 2015.gadā, Latvijas prezidentūras ES Padomes laikā - Beļģijas pilsētā Monsā.

Kopumā Ārlietu ministrija Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē sagatavošanai un nodrošināšanai dažādiem mērķiem gan bija lūgusi kopumā papildus 346 tūkstošus latu, taču viss prasītais vismaz pagaidām valdībā nav atbalstīts un vēl jāsaskaņo ar Finanšu ministriju.

Valdība arī nolēma uzdot Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariātam un Finanšu ministrijai precizēt jautājumu par papildu finansējuma piešķiršanu 2013.gadā piemaksām nodarbinātajiem, kuriem papildus viņu tiešajiem darba pienākumiem plānots uzticēt ar Latvijas prezidentūras sagatavošanu un nodrošināšanu saistītus pienākumus, pavēstīja Jākobsone.

Latvijas prezidentūra ES Padomē būs 2015.gada pirmajāpusgadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!