Foto: F64

Latvijas Radio valdē darbu nesāks jaunievēlētais valdes loceklis finanšu pārvaldības jautājumos Māris Gulmanis, informēja Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (SEPLP).

SEPLP norāda, ka vakantā valdes locekļa vietu plāno aizpildīt, uzrunājot kādu no citiem iepriekš izsludinātā konkursa pretendentiem.

Patlaban Gulmaņa pienākumus pildīs kāds no esošajiem valdes locekļiem.

Jau ziņots, ka SEPLP 11. oktobra sēdē nolēma ievēlēt Unu Klapkalni par Latvijas Radio valdes priekšsēdētāju, Ievu Aili par valdes locekli programmu un pakalpojumu attīstības jautājumos un Gulmani par valdes locekli finanšu pārvaldības jautājumos.

Klapkalne ir līdzšinējā Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja kopš 2017. gada oktobra. Aile ir pašreizējā Latvijas Radio Komunikācijas un multimediju daļas vadītāja. Gulmanis ir līdzīpašnieks SIA "MLG Services", kas specializējas finanšu vadības un grāmatvedības pakalpojumu sniegšanā. Iepriekš viņš strādājis par būvniecības jomā darbojošās SIA "XTM" izpilddirektoru, kā arī bijis SIA "Lattelecom BPO" valdes loceklis un finanšu vadītājs.

Tāpat ziņots, ka 2022. gada 2. oktobrī beidzās Klapkalnes piecu gadu termiņš valdes priekšsēdētājas amatā un kopš augusta sākuma valdē strādā divi locekļi pēc tam, kad amatu atstāja valdes locekle finanšu pārvaldības jautājumos.

Tāpat ziņots, ka 15. jūlijā SEPLP izsludināja atklātu konkursu uz Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja un divu valdes locekļu amatiem, kā arī konkursu uz Latvijas Televīzijas valdes locekļa finanšu pārvaldības jautājumos amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!