Foto: LETA

Latvijas vēstniecības personāls Kazahstānas galvaspilsētā Nursultanā ir drošībā, sociālajos tīklos trešdien paziņojis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Viņš raksta, ka šobrīd nopietni apgrūtināti telefona un interneta sakari ar Kazahstānu un pašā Kazahstānā.

ĀM ir centusies apzināt Latvijas valstspiederīgos Kazahstānā.

Tāpat ministrs vēlreiz nopietni aicinājis tuvākajā laikā nedoties uz Kazahstānu.


Jau ziņots, ka Kazahstānas prezidents Kasims Žomarts Tokajevs ir pieņēmis valdības atkāpšanos valstī notiekošo protestu laikā. Tokajevs trešdien parakstīja attiecīgu dekrētu, kas publicēts prezidenta interneta vietnē un stājas spēkā parakstīšanas dienā.

Savukārt Kazahstānas lielākajā pilsētā Almati ar prezidenta Kasima Žomarta Tokajeva dekrētu trešdien izsludināta komandantstunda, paziņojis Almati policijas priekšnieks Kanats Taimerdenovs. Protesti dažādās valsts pilsētās pieņemas spēkā, daudzviet sanākušajiem skandējot Nursultanam Nazarbajevam veltītu saukli "Vecais, atkāpies!"

Manghistau apgabala Žanaozenas pilsētā svētdien sākās mītiņi pret sašķidrinātās gāzes cenu celšanos. Tie izvērtās par masu protestiem visā valstī, un protestos sāka izskanēt arī politiskas prasības, tostarp par tautas labklājības līmeņa celšanu un valdības atkāpšanos.

Protesti otrdienas vakarā pārauga sadursmēs ar policiju, un varas iestādes sāka bloķēt interneta sakarus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!