Foto: Publicitātes foto

Pirmdien vizītē Latvijā ierodas Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Alberts Dess, kurš tiek uzskatīts par ietekmīgāko EP Lauksaimniecības komitejas deputātu.

No Vācijas ievēlētajam eiroparlamentārietim būs ievērojama loma sarunās par tiešo maksājumu izlīdzināšanu Latvijas lauksaimniekiem. Latvijā Dess uzturēsies līdz otrdienas vakaram un vizītes laikā apmeklēs lauku saimniecības Kurzemes pusē. Tāpat arī Desam paredzēta tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) un Latvijas lauksaimniekiem.

Dess Latviju apmeklē pēc Eiroparlamenta deputātes Sandras Kalnietes (V) un Zemkopības ministres Laimdotas Straujumas ielūguma, portālu "Delfi" informēja Kalnietes parlamentārais asistents Mārtiņš Spravņiks.

"Vācijai un Francijai sarunās par tiešo maksājumu izlīdzināšanu būs lielākā loma, tādēļ ir svarīgi, lai šo valstu politiķi atbalstītu Latvijas pozīciju. Mans kolēģis Dess EP strādā ciešā sadarbībā ar Vācijas valdību, tādēļ arī vēlējāmies viņam vēlreiz parādīt mūsu laukus un uzvērt to, ka Latvijas zemnieku diskriminācijai ir jādara gals," uzsvērusi Kalniete.

EP Dess ir arī Eiropas Tautas partijas grupas vadītājs Lauksaimniecības komitejā un 2011.gadā sagatavoja rezolūciju pēc kuras Eiropas Komisija izstrādāja Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) reformas priekšlikumu.

Šogad šī jau ir piektā reize, kad Latviju pēc Kalnietes un Straujumas ielūguma apmeklē kāds no EP Lauksaimniecības komitejas ietekmīgākajiem deputātiem. Šo vizīšu mērķis ir iepazīstināt politiķus ar Latvijas lauksaimniecības situāciju klātienē un mūsu nostāju KLP reformas svarīgākajos jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!