Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas Valsts prezidents Egils Levits uzskata, ka trīs Latvijas specdienestu apvienošana nebūtu optimāls risinājums, un piektdien raidījumā "Rīta Panorāma" pauda, ka neatbalsta šādu ideju.

Levits atzina, ka specdienestu apvienošana radītu informācijas monopolu un pārmērīgi lielu ietekmi vienam dienestam.

Levits norādīja, ka politiķiem zināmā mērā jāpaļaujas uz drošības dienestu novērtējumu, un visu dienestu apvienošana nebūtu optimāla.

Runājot par iedzīvotāju protestiem pret ieceri būvēt Valsts drošības dienesta ēku Rīgā, bijušā velotreka "Marss" teritorijā, Levits atzina, ka zināmā mērā iedzīvotāju protesti jāsadzird, jo Rīga pēdējos gados "zaudēja daļu no sava zaļuma", un, lai Rīga kļūtu zaļāka, būtu jāatrod kompensācija.

Savukārt komentējot Kariņa valdības pirmo darba gadu, Levits pauda, ka šī ir "īpatnēja koalīcija", kurā sanākušas kopā piecas partijas, no kurām viena patlaban ir pussabrukusi. Bet tikai tā esot faktiski vienīgā sabiedrībai pieņemamā koalīcijas alternatīva esošajā Saeimā, kas arī nodrošinot valdības stabilitāti, norādīja Levits.

Viņš pauda atzinību, ka gada laikā valdība ir spērusi nozīmīgus un radikālus soļus. "Padarīts solīds darbs," vērtēja prezidents.

Liels šīs valdības panākums esot bijis "Moneyval" nesenais pozitīvais novērtējums. "Tas parāda, ka tieši šī valdība izvilkusi Latvijas valsti no purva, kur tā bija nonākusi iepriekšējo valdību laikā, kur tam netika pievērsta tik liela uzmanība," intervijā sacīja Levits. Viņš pauda, ka ziņojums dod cerības mūsu valstij nenonākt "pelēkajā sarakstā", taču vienlaikus jāsaglabā piesardzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!