Foto: LETA

Valsts prezidents Egils Levits mainījis savu darba kārtību un jau ceturtdien, 13. augustā, tiksies ar mītiņa, kurā pausts atbalsts Baltkrievijas tautai, organizatoriem, portālu "Delfi" informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Kā liecina prezidenta darba kārtībā, viņš tiksies ar Kristīni Želvi, Lolitu Čigāni, Sandru Kalnieti, Andri Gobiņu, Mārtiņu Vaivaru, Selmu Levrenci un Inesi Vaivari.

Jau ziņots, ka trešdienas, 12. augusta, vakarā pretī Baltkrievijas republikas vēstniecībai Rīgā norisinājās pikets, lai atbalstītu Baltkrievijas sabiedrību.

Protesta akciju ar savu uzrunu ievadīja Atmodas laika aktīvists un Latvijas Tautas frontes pirmais priekšsēdētājs Dainis Īvāns.

Īvāns uzrunā atsaucās uz baltkrievu palīdzību, kas tika sniegta Latvijai Atmodas laikā, norādot, ka Latvijas Saeimai nepieciešams pieņemt līdzīgu rezolūciju kā pieņēma Ukrainas Rada, kas nolēmusi neatzīt Baltkrievijas prezidenta vēlēšanas.

Piketā piedalījušies vairāk nekā 500 cilvēki. Daudzi rokās turēja dažādus plakātus, kuros pausts atbalsts Baltkrievijā protestējošajiem iedzīvotājiem, kā arī nosodīts Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko.

Piemēram, uz plakātiem angliski un krieviski rakstīts "Baltkrievijai pienākas pārmaiņas", "Baltkrievija ir pelnījusi brīvību", "Brīvību politiskajiem ieslodzītajiem". Kādam piketa dalībniekam rokās bija plakāts, uz kura ir nosvītrotas ūsas, kas simbolizē Lukašenko. Savukārt citos plakātos šīs ūsas attēlotas ar no tām pilošām asins lāsēm. Tāpat tika skandēts sauklis "Brīvību baltkrieviem!". Cilvēki ar saukļiem arī aicināja Lukašenko atkāpties, kā arī skandēja "Pārmaiņas!" un "Brīvību!".

Vēstīts, ka protesta akcijas Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā naktī uz ceturtdienu ir beigušās, iztiekot bez asām sadursmēm, kādas bija raksturīgas pirmajām trim naktīm pēc prezidenta vēlēšanām, vēstīja Baltkrievijas mediji un aculiecinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!