Foto: F64

Viens no iespējamiem variantiem, kā rīkoties, ja deputāts Dainis Liepiņš (LRA) atkal mēģinās piedalīties Saeimas sēdē, ir neielaist viņu Saeimas Sēžu zālē. Tā žurnālistiem pēc koalīcijas padomes sēdes norādīja Nacionālās apvienības (NA) valdes loceklis Jānis Dombrava.

"Es domāju,  ka pareiza rīcība būtu neielaist [Liepiņu] zālē, ja Juridiskais birojs atzīst, ka viņš nevar atrasties plenārsēdē," viņš teica.

Koalīcijas partneri pret šo ieceri iebildumus neesot izteikuši.  Savukārt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes loceklis Edgars Tavars atzina, ka šis ir Saeimas prezidija jautājums, un prezidijam jālemj, kā rīkoties.

Pašlaik Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) atrodas komandējumā, taču plāno Latvijā atgriezties ātrāk, lai izlemtu, kā rīkoties ceturtdienas sēdē.

Jau vēstīts, ka Saeimas pavasara sesijas pirmā sēde tika pārtraukta uz nedēļu Liepiņa rīcības dēļ - lai arī viņš ir nodots kriminālvajāšanai un nedrīkst piedalīties Saeimas sēdēs, Liepiņš atteicās pamest sēžu zāli.

Saskaņā Saeimas Kārtības rulli Liepiņš nedrīkst piedalīties Saeimas un tās komisiju, kā arī citu to institūciju sēdēs, kurās Saeima viņu ir ievēlējusi vai apstiprinājusi, jo Saeima ir piekritusi Liepiņa krimināllietas turpmākai iztiesāšanai.

"Deputātam ir liegtas tiesības ņemt aktīvu dalību Saeimas sēdes. Atrodoties Saeimas sēžu zāles daļā, kur tiek notiek aktīvs darbs - balsošana un citas darbības, deputāts var ietekmēt deputātu darbu," iepriekš portālam "Delfi" klāstīja Saeimas Juridiskā biroja vadītāja Dina Meistere.

Sēdi plānots turpināt šā gada 23.aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!