Foto: DELFI

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) pieprasa līdz jūnija beigām veikt visas nepieciešamās normatīvu izmaiņas, lai nostiprinātu streikā panāktās vienošanās. Ja tas netiks izdarīts, LIZDA prasīs izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas (JV) demisiju, paziņojusi arodbiedrība.

Paziņojumā medijiem LIZDA pauž, ka turpina pieprasīt visu streika vienošanos izpildi. Tāpat arodbiedrība līdz 30. jūnijam sagaida pieņemtus nepieciešamos grozījumus visos Ministru kabineta noteikumos par finansēšanas kārtību pirmsskolas, vispārējās pamata un vidējās, profesionālās, profesionālās ievirzes, interešu, kā arī speciālās izglītības pedagogiem.

Ja līdz jūnija beigām izmaiņas likumos netiks veiktas, LIZDA līdz 3. jūlijam pieprasīs Čakšas demisiju.

Savukārt gadījumā, ja neviena no LIZDA prasībām netiks izpildīta, arodbiedrības valde sola lemt par tālāku rīcību.

Lai gan arodbiedrības padome trešdien tikās ar Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvjiem, tai joprojām ir bažas par to, vai ar valdības piešķirto finansējumu pietiks visu streika prasību izpildei.

LIZDA vadītāja Inga Vanaga pēc notikušā pedagogu streika pauda, ka pedagogu streiks ir devis rezultātus, jo valdība bija spiesta atzīt, ka 21. aprīlī pieņemtajos grozījumos Ministru kabineta noteikumos par pedagogu atalgojuma palielināšanu netika iekļautas visas streikojošo pedagogu prasības.

Visi iebildumi, tostarp par slodžu balansēšanu, skolēnu vidējām izmaksām un atalgojumu izglītības iestāžu administrācijai, pēc Vanagas teiktā, šobrīd esot novērsti. LIZDA gan joprojām uzstāj, ka aprēķinu neesamības dēļ tai neesot skaidrs, vai izpildīta vienošanās par slodžu balansēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!