Foto: Pixabay

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) rosina nodrošināt attālinātu mācību procesu arī 1.-4.klašu skolēniem jau no 11.janvāra vai vismaz no 18.janvāra, aģentūrai LETA sacīja LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

LIZDA apkopojusi arodorganizāciju vadītāju viedokli par brīvlaika pagarināšanu vēl divas nedēļas 1.-4.klašu skolēniem.

LIZDA aicina ļaut īstenot 1.-4.klasei mācības klātienē skolās, kur Covid-19 izplatība novadā ir zema. Ja situācija pasliktināsies, tad varēšot mācības organizēt attālināti.

Vanaga sacīja, ka būtiskā mazākumā ir tie, kuri piekrīt mācību dīkstāvei divas turpmākās nedēļas.

Ir skolas, kur vecāki jautā pedagogiem materiālus, ko skolēni var mājās mācīties paši šo divu nedēļu laikā, piebilda LIZDA priekšsēdētāja.

Viņa zināja teikt, ka arī vecāku organizācijas uzskata, ka tām skolām, kuras var un grib, ir jāļauj attālināti mācības nodrošināt. Viena vecāku organizācija rosina palielināt finansiālu atbalstu vecākiem, ja mācības ir attālināti, jo viņiem tādēļ ir jāsamazina darba slodze, lai palīdzētu bērniem mājās mācīties, klāstīja Vanaga.

LETA jau vēstīja, ka arī Ikšķiles vidusskolas vecāku padome aicina 1.-4.klašu skolēniem mācību procesu nodrošināt attālināti, nevis pagarināt brīvlaiku, liecina padomes atklātā vēstule valsts augstākajām amatpersonām.

Savukārt vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv" aicina valdību brīvlaiku pagarināt tikai par nedēļu un tad lemt par tālāko scenāriju, izejot no tā brīža situācijas. Organizācija aicina izvērtēt iespēju atsākt mācības klātienē, taču, ievērojot noteiktas prasības, piemēram, sejas masku lietošanu, distancēšanos un citas.

Kā vēstīts, 5.-6.klašu skolēniem mācības varētu atsākties 11.janvārī, bet attālināti. 1.-4.klašu skolēniem ziemas brīvlaiku valdība plāno pagarināt līdz 25.janvārim.

Februāra sākumā 1.klasēm paredzētais vienu nedēļu garais brīvlaiks nebūs, lai nevajadzētu pagarināt mācību gadu. Savukārt 2.-4.klašu skolēniem mācību gadu plāno pagarināt vasarā, skaidroja Šuplinska. Viņa arī piebilda, ka speciālo izglītības iestāžu skolēni kopš 4.janvāra mācās klātienē.

Valdībā šīs izmaiņas mācību procesā plānots apstiprināt ceturtdien, 7.janvārī.

No 4.janvāra mācības attālināti turpina 7.-12.klašu skolēni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!