Foto: AFI

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) saņēmusi pieteikumu no Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) par vēlmi pievienoties politiskajai apvienībai. Šis jautājums tiks izlemts trešdien, 1. jūnijā, ZZS dalībnieku kopsapulcē, portāls "Delfi" uzzināja partiju apvienībā.

LSDSP vadītājs Jānis Dinēvičs portālam "Delfi" skaidroja, ka LSDSP kongresā nolemts pārtraukt dalību partiju apvienībā "Apvienība Latvijai", lai pievienotos ZZS. Tiesa, viņš atzīmēja, ka atsevišķu PCL cilvēku individuālās kandidatūras varētu tikt izskatītas kandidēšanai no jaunās partiju apvienības.

Savukārt ZZS paziņojumā citēts partiju apvienības līdzpriekšsēdētājs, Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētājs Armands Krauze, kurš norādījis, ka šī būtu vēsturiska vienošanās – LZS un LSDSP ir Latvijas pieredzējušākās politiskās partijas, kuras aktīvi darbojās Latvijas valsts dibināšanā un arī neatkarības atjaunošanā.

"Abas partijas vienā apvienībā papildinās viena otru – vēsturiski zemsavieši ir vairāk pārstāvēti reģionos, savukārt sociāldemokrāti – pilsētās. Apvienojot spēkus ZZS ietvarā, varēsim sekmīgi strādāt Latvijas un tās iedzīvotāju interesēs," uzsvēris Krauze.

"Delfi" jau vēstīja, ka no ZZS atšķēlusies "Latvijas zaļā partija".

14. Saeimas vēlēšanas ir plānotas šā gada 1. oktobrī. Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana Saeimas vēlēšanās notiek no 80. līdz 60.dienai pirms vēlēšanu dienas, 14.Saeimas vēlēšanās tas būs no 13. jūlija līdz 2. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!