Foto: LETA

Ekonomiski sarežģītu jautājumu risināšanu, piemēram, izmaiņas nodokļu politikā, parasti neuztic tautas nobalsošanai, tāpēc eiro ieviešanas jautājums jāatstāj ekspertu ziņā, trešdien žurnālistiem sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Endziņš atzina, ka Latvijā ir pietiekami daudz ekspertu, kas var izvērtēt jautājumus par eiro un konstatēt, vai Latvijā eiro ir jāievieš.

"Vidusmēra iedzīvotājam par eiro nav tik daudz informācijas, lai kvalitatīvi izlemtu par šīs valūtas ieviešanu. Tas ir ekspertu jautājums," uzsvēra LTRK vadītājs.

Arī LTRK valdes loceklis un SIA "Sakret" direktors Andris Vanags piekrita, ka par eiro ieviešanu Latvijā jāspriež ekspertiem. Pēc viņa domām, šādi eksperti ir Latvijas Bankā un valdībā. "Iesaku turpmāk lasīt vairāk to, ko par eiro ieviešanu saka speciālisti," atzina Vanags.

Viņš arī rosināja valdību kopā ar uzņēmēju organizācijām veidot "aģitbrigādi", kas tiktos ar uzņēmējiem un kliedētu mītus par eiro ieviešanu. Tāpat Vanags piebilda, ka no uzņēmējdarbības plānošanas viedokļa ir svarīgi zināt, kad tiks ieviests eiro, jo tad uzņēmēji zinās, kā koriģēt savu turpmāko darbību.

Pēc Endziņa domām, tā iedzīvotāju daļa, kas iestājas pret eiro ieviešanu Latvijā, ir reaģējusi uz informāciju, kas izskanējusi saistībā ar problēmām eirozonā. "Negatīvā informācija par eirozonas valstīm ir bijusi tik daudz, ka daudzi domā par eiro sabrukšanu. Nav gana daudz skaidrots, cik mazas ir eiro sabrukšanas iespējas," teica LTRK valdes priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka 65,2% no 865 aptaujātajiem Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) biedriem atbalsta eiro ieviešanu, šodien žurnālistiem sacīja LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Latvija eiro gatavojas ieviest 2014.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!