Foto: LETA

Lai arī Latvijas Televīzijas (LTV) valde atzīst, ka reitingi nav pašmērķis, tomēr vienlaikus, pēc tās domām, reitingi ir līdzeklis kvalitatīvas informācijas telpas veidošanā, informēja LTV pārstāve Laura Brokāne.

Lai medijs patiešām būtu sabiedrisks un spētu attaisnot nodokļu maksātāju naudas izmantošanu, tam ir jābūt sabiedrībai interesantam un vērtīgam. Sabiedriskajam medijam ir jābūt viedokļa līderim, vadošam medijam valstī - tikai tādā veidā tas varēs pildīt savus uzdevumus, teikts LTV valdes paziņojumā.

Kā liecina labāko Eiropas sabiedrisko mediju, tostarp Somijas pieredze - kvalitāte un auditorijas skaits, kas Somijas gadījumā tuvojas 75% sasniegto cilvēku ikdienā, nav pretrunā. Protams, te ir jautājums par finansējumu, bet ne tikai. Ja tiek piedāvātas spēcīgas un interesantas programmas, cilvēki tās skatās, jo lielākā daļa ir nogurusi no nemitīgā tukšas un bezjēdzīgas izklaides spiediena, kas ir komerciālo mediju "maize".

Runājot par auditorijas piesaisti kultūras raidījumiem, LTV valde atzīst, ka Latvijā kultūras raidījumiem televīzijā, kā arī radio un internetā ir nopietnas auditorijas potenciāls un, piedāvājot patiešām aizraujošu produktu, pēc valdes ieskatiem, ir iespējams piesaistīt vairāk nekā 20 vai 30 tūkstošus cilvēku, kas ir bijusi vidējā "100 grami kultūras" auditorija.

Jau ziņots, ka LTV valde ir pieņēmusi lēmumu "100 grami kultūras" pārcelt no raidlaika plkst.19 uz plkst.23.15.

Kā atklātā vēstulē pauda Kultūras alianse, ekonomiskās krīzes laikā jau tika samazināti visi LTV kultūras raidījumi, un patlaban "100 grami kultūras" ir palicis vienīgais regulārais kultūras raidījums, kur profesionāli tiek apskatīti latviešu kultūras un mākslas notikumi. Lielai daļai iedzīvotāju, kas nevar atļauties apmeklēt kultūras pasākumus, pats raidījums ir kultūras notikums. Raidījuma pārcelšana uz plkst.23.15 samazinās kultūras pieejamību lielai daļai skatītāju, kā arī tas iznīcinās tiešā ētera studiju, kas patlaban nodrošina profesionāļu un mākslas kritiķu diskusijas par kultūras aktualitātēm.

Taču 21.maijā LTV pieņēma lēmumu, ka no 3.jūnija raidījums "100 grami kultūras" tiks rādīts plkst.20 LTV7 kanālā.

"Prieks, ka LTV ir meklējusi un atradusi iespējas rādīt raidījumu "100 grami kultūras" skatītājiem pieejamā laikā, lai arī raidījums tagad tiks demonstrēts LTV 7.kanālā," sacīja Kultūras alianses pārstāve un Latvijas Radošo savienību padomes priekšsēdētāja Dace Bluķe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!