Foto: LETA

Latvijas Televīzijas (LTV) valde, visticamāk, bija kļuvusi pārāk neatkarīga, pārāk maz ļaujot Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) pieņemt lēmumus, intervijā "lvportals.lv" norādījis bijušais LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

"LTV valde, visticamāk, bija kļuvusi pārāk neatkarīga. Domāju, ka mēs pārāk maz ļāvām NEPLP pieņemt lēmumus, kas tajā brīdī padomei būtu bijuši interesantāki vai labāki. Tas bija galvenais atlaišanas iemesls," pauda Belte.

Bijušā LTV valdes priekšsēdētāja ieskatā LTV valdes locekļus atcelšana "atcelšana faktiski bija nevis mēģinājums izpatikt politiķiem ar televīzijas vadības nomaiņu, bet gan mēģinājums veidot kaut kādu savu darījumu, nodrošinot, ka politiķi varētu izvēlēties jaunu LTV vadību, vienlaikus saglabājot NEPLP tābrīža sastāva pozīcijas".

Intervijā viņš atklāja, ka NEPLP vadītāja Dace Ķezbere privātā sarunā aicinājusi LTV Ziņu dienesta vadītāju Ivetu Elksni paaugstināt amatā. "Jā, šāda saruna ir bijusi, un aicinājums veikt dažādas rokādes ar LTV satura cilvēkiem tiešām bija. To es apliecinu," turpināja Belte.

Viņa ieskatā notikusi afēra. "Ka mani atbrīvoja, lai veiktu zināmu afēru. Ja tiktu atrasts jaudīgs televīzijas vadītājs ar jaunām idejām, man mute būtu ciet," pauda bijušais LTV vadītājs.

"Notika pilnīgi citas lietas. Man liekas, tās bija politiski uzlādētas. Šī iemesla dēļ es ceļu trauksmi. Te ir runa par absolūtu uzticības krīzi, kuru izraisījusi NEPLP ar saviem lēmumiem. Un es tiešām darīšu visu, lai tam visam rastu risinājumu."

Ziņots, ka pērn, 28. decembrī, NEPLP vienbalsīgi pieņēma lēmumu izteikt neuzticību Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētājam Ivaram Beltem un valdes loceklim programmu attīstības jautājumos Sergejam Ņesterovam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!