Foto: LU fotoarhīvs

Sagaidot Latvijas Universitātes (LU) 101. gadskārtu, LU fonds uzsācis kampaņu, kurā absolventus un draugus aicina investēt Latvijas nākotnē un augstākajā izglītībā – ziedot izcilības stipendijai "Ceļamaize", portālu "Delfi" informēja LU fonda pārstāvji.

Atbalsta mērķis ir sniegt iespēju kādam mērķtiecīgam jaunietim ne tikai sekmīgi uzsākt pamatstudijas, bet arī nonākt līdz bakalaura grādam.

"Pirmais studiju gads Latvijas Universitātē ir svarīgs stūrakmens gan tālākajām studijām, gan nākotnes iespējām un izvēlēm kā personīgajā, tā akadēmiskajā un profesionālā dzīvē. Tādēļ LU absolventi, mācībspēki, sadarbības partneri un draugi aicināti sniegt ieguldījumu topošā speciālista izaugsmē, ziedojot LU fonda ziedojumu portālā ziedot.lu.lv. Konkursa kārtībā ar LU fonda administratīvu atbalstu stipendiju iegūs labākais no 119 pretendentiem – LU pamatstudiju 1. kursa students 2020./2021. akad. gadā," skaidroja universitātē.

Lai gan kopš 2006. gada stipendija "Ceļamaize" atpazīstama kā izcilības zīme tikai LU pirmā gada studentiem, no šī gada uzsākta īpaša programma, lai atbalstītu spējīgākos studentus visu pamatstudiju laiku.

"Stipendija pārvērš studenta dzīvi pilnībā – tā ne tikai sniedz finansiālo atbalstu, kas ļauj visu savu laiku veltīt studijām, bet arī ļauj justies novērtētam par saviem akadēmiskajiem sasniegumiem. Un varbūt pat svarīgāk – tā sniedz motivāciju, jo visu laiku gribas justies šīs stipendijas cienīgam un tādēļ tiekties uz labākām atzīmēm," komentē Tomass Stepiņš, stipendijas "Ceļamaize" ieguvējs 2019./2020. akad. gadā.

Vienas LU fonda pārraudzītās stipendijas "Ceļamaize" apmērs ir 2 200 eiro akadēmiskajā gadā. Kampaņas mērķis ir savākt 6 600 eiro, lai sniegtu atbalstu kādam perspektīvam jaunietim visu bakalaura studiju laiku, proti, trīs gadus pēc kārtas.

"Piederības sajūta, vēlme līdzdarboties un atbalstīt savējos – tā ir labākā absolventu dāvana savai alma mater. Jau divdesmit gadus esmu iepazinies ar pretendentu pieteikumiem un varu apliecināt, ka jaunieši kļūst varošāki, uzņēmīgāki un viņu mērķi dižāki. Taču nemainīgi vēlmju saraksta vadmotīvs ir "labāka Latvija". Palīdzēsim viņiem!" aicina LU fonda valdes priekšsēdētājs prof.emer. Ivars Lācis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!