Foto: LETA

Pašreizējo mainīgo klimatisko apstākļu dēļ notiek grunts svārstības, kas pēdējās dienās būtiski palielinājis ūdensvadu avāriju skaitu. Iedzīvotāji par avārijām ir aicināti ziņot dienestiem, nevis mesties tās iemūžināt sociālajos tīklos, portālam “Delfi” norāda uzņēmumā “Rīgas ūdens”.

Uzņēmums šobrīd ir samazinājis plānoto remontdarbu apjomu, lai maksimāli ātri spētu reaģēt uz notikušajām avārijām un tās novērst.

Iedzīvotāji aicināti par pamanītajām ūdens izplūdēm virszemē ziņot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80002122.

Ūdensvadu avāriju savlaicīgu novēršanu kavē operatīvas informācijas saņemšana, jo, kā norāda uzņēmumā, aizvien biežāk ir novērojama tendence, ka iedzīvotāji nevis informē par notikušo ūdensvada avāriju atbildīgos dienestus, bet vispirms to steidz iemūžināt fotogrāfijās, ievietošanai sociālajos tīklos vai nosūtīšanai ziņu portāliem.

Remontdarbu operativitāti ietekmē arī Covid-19 izraisītā pandēmija, kura likusi samazināt pieejamo remontbrigāžu skaitu.

Jau vēstīts, ka tuvāko dienu laikā gaidāma diezgan mainīga laika prognoze - tuvākajās diennaktīs visā Latvijā gaidāms atkusnis un apledojuši ceļi, bet nākamnedēļ gaisa temperatūra var pazemināties līdz -10 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!