Foto: Shutterstock

Šobrīd visas Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes nodrošina pakalpojuma sniegšanu klātienē un tajās bērnu apmeklējums kopš mājsēdes sākuma nav būtiski samazinājies, portālam "Delfi" norādīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde.

Viņa skaidroja, ka arī tie vecāki, kuri strādā attālināti, izmanto pirmsskolas pakalpojumu, jo bērns prasa gan uzmanību, gan aprūpi.

Tajās pirmsskolās, kurās darbinieki slimo vai ir vakances, tiek pārplānots grupu sastāvs un arī saīsināts pakalpojumu sniegšanas laiks par stundu vai divām. Arī dežūrgrupās tiek ievērots bērnu skaits, lai nepārsniegtu noteikumos atrunāto un grupā paredzēto audzēkņu skaitu.

Patlaban Covid-19 skāris 46 Rīgas pašvaldības pirmsskolas, saslimušo vidū ir gan pedagogi, gan audzēkņi, kā arī tehniskie darbinieki un administrācijas pārstāvji. Attālinātas mācības noteiktas septiņās pirmsskolās un četrās skolās, kur tiek īstenota pirmsskolas programma – karantīna un attālinātās mācības kopskaitā noteiktas 14 grupām.

Ārkārtējās situācijas laikā arī vakcinētām kontaktpersonām ir jāievēro karantīna. Bērnudārzu vadītāji norādījuši, ka strādāt nav viegli, bet pašvaldības pirmsskolās darbs tiek organizēts tā, lai bērniem būtu iespēja to apmeklēt un pakalpojuma nepārtrauktības nodrošināšanai mobilizēta visa pirmsskolas darbinieku komanda, norādīja Vilde.

Jau vēstīts, ka Ministru kabineta izplatītajā informācijā lasāms, ka "visu mājsēdes laiku pirmsskolas izglītības iestādes būs atvērtas, vienlaikus vecākiem jāapsver epidemioloģiskie riski un jāved bērni uz bērnudārzu tikai absolūtas nepieciešamības gadījumos".

Savukārt Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) norādīja, ka "vecāku darba un sadzīves apstākļi ģimenē var apgrūtināt bērna pieskatīšanu vai padarīt to neiespējamu mājsēdes laikā, kad spēkā daudz un dažādi ierobežojumi". Tieši rēķinoties ar šādiem gadījumiem, bērnudārzi turpina strādāt klātienē, skaidroja IZM.

Lai optimizētu grupu skaitu, pirmsskolas izglītības iestāde var apzināt bērnu vecākus, lai noskaidrotu iespējas nevest bērnu uz bērnudārzu līdz 14.novembrim, taču izglītības iestādes vadībai nav tiesību pieprasīt apliecinājumus par to, ka bērna likumiska pārstāvis kāda iemesla dēļ nevar nodrošināt bērna uzraudzību mājās.

Pirmsskolas izglītības iestādei jāsniedz atbalsts tiem obligātās pirmsskolas izglītības vecumā esošajiem bērniem, kuri mācīsies attālināti, piemēram, nosūtot uzdevumus pildīšanai mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!