Foto: DELFI

Ņemot vērā trešdien, 21. maijā, plašsaziņas līdzekļos līdzekļos izskanējušo informāciju par TV programmas “RTR Planeta” retranslāciju Latvijas kabeļoperatoru tīklos, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) norāda, ka TV kanālu retranslācija Latvijā var notikt tikai pēc retranslācijas atļaujas saņemšanas no padomes, teikts tās paziņojumā medijiem.

Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums nosaka, ka programmu retranslācijai publiskajos elektronisko sakaru tīklos nepieciešams saņemt retranslējamās programmas īpašnieka (turētāja) piekrišanu un NEPLP retranslācijas atļauju.

NEPLP informē, ka līdz šim nav pieņemti lēmumi par TV kanāla "RTR Planeta" retranslāciju Latvijā.

NEPLP brīdina, ka programmu retranslēšana bez retranslācijas atļaujas ir uzskatāma par Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma pārkāpumu un tāpēc padome patur tiesības uzsākt administratīvo lietvedību.

Jau vēstīts, ka kabeļoperatora "Baltcom" tīklā Rīgā patlaban sākts piedāvāt kanālu "RTR Planeta". Kā skaidroja "Baltcom TV" pārstāve Gunta Līne, "Baltcom" šobrīd pēc klientu pieprasījuma testa režīmā uz diviem mēnešiem ir ieslēdzis kanālu "RTR Planeta" Rīgā un Rīgas apkaimē.

Savukārt NEPLP patlaban vērtē kanāla "RTR Planeta" saturu, lai pārbaudītu tā līdzību ar kanāla "Rossija RTR" saturu, pastāstīja NEPLP vadītāja vietniece Aina Dulevska.

Ja tiks konstatēts, ka tas savā saturā, līdzīgi kā "Rossija RTR", atspoguļo propagandu, arī šis kanāls uz laiku tikšot aizliegts. Tas varētu būt zināms tuvākajās nedēļās.

Ar NEPLP lēmumu kanāla "Rossija RTR"
retranslācija Latvijā aizliegta no 8.aprīļa uz trim mēnešiem
.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!