Foto: PantherMedia/Scanpix

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) apturējusi deviņu televīzijas kanālu translāciju Latvijā, vēsta portāls "lsm.lv".

Šāds lēmums pieņemts, jo šie kanāli ietilpst holdingā, kura patiesais labuma guvējs ir Jurijs Kovaļčuks, kurš iekļauts Eiropas Savienības (ES) Padomes sankcijās par Ukrainas teritoriālās integritātes graušanu.


NEPLP loceklis Ivars Āboliņš stāstījis, ka starp kanāliem ir tādi kā "Pēterburgas Piektais kanāls", "Dom Kino", kas esot ļoti nopietnas programmas.


Latvijā nedrīkstēs izplatīt programmas: "Vremya: dalekoye i blizkoye", "Bobjor", "Dom Kino", "Dom Kino PREMIUM", "Muzika Pervogo", "O!", "Poyekhali", "TELECAFE" un "Peterburg – 5 kanal".

Liegums būs spēkā līdz Kovaļčuks netiks izslēgts no sankciju saraksta.

Jau vēstīts, ka ES šoruden pagarināja individuālās sankcijas, kas piemērotas fiziskām un juridiskām personām saistībā ar Krievijas agresiju pret Ukrainu. Sankcijas līdz 2020. gada 15. martam pagarinātas pret 170 Krievijas fiziskajām personām un 44 juridiskajām personām. Viņiem iesaldēti līdzekļi un aizliegts iebraukt ES.

Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 13 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!