Foto: LETA

Svētdien zēnu nāvējoši traumējušā autovilciena atrašanās Mežaparka teritorijā bija nesankcionēta, jo Mežaparka apsaimniekotājs ar atbildīgo uzņēmumu šogad līgumu nebija noslēdzis, portālam "Delfi" pastāstīja SIA "Rīgas meži" valdes loceklis Edgars Vaikulis.

"Rīgas meži" ir Kultūras un atpūtas parka "Mežaparks" apsaimniekotājs, bet minēto autovilciena pakalpojumu iepriekš sniedza privāts uzņēmums SIA "Baltās ielas". Šogad līgums par tiesībām organizēt atrakciju ar uzņēmumu nav noslēgts, tādējādi svētdien autovilciena atrašanās Mežaparka teritorijā bija nesankcionēta, komentē Vaikulis. Ņemot vērā traģisko negadījumu, līgums ar uzņēmumu arī netiks slēgts.

Vaikulis norāda, ka notikušo izmeklē policija un "Rīgas mežiem" ir pieejama vien tā informācija, kas nonākusi arī mediju rīcībā. Pērn, kad līgums ar izklaides vilcieniņa uzņēmumu vēl bija spēkā, bija vienošanās par noteiktu maršrutu ar fiksētām pieturvietām un brauciena ilgumu ne mazāku par 30 minūtēm. Vaikulis uzsver, ka šāds laiks noteikts, lai peļņas nolūkos autovilciens nepārsniegtu atļauto braukšanas ātrumu. Mežaparka teritorijā ir speciāli marķētas joslas velosipēdistiem, skrituļotājiem, skrejriteņiem un citiem līdzīgiem pārvietošanās līdzekļiem.

Atļautais maksimālais braukšanas ātrums Mežaparka teritorijā ir 20 kilometri stundā. Saskaņā ar "Transporta līdzekļu kustības un stāvēšanas Rīgas pilsētas kultūras un atpūtas zonas "Mežaparks" teritorijā noteikumiem" jebkuram mehanizētajam transporta līdzeklim, tajā skaitā autovilcienam, jārespektē un jādod ceļš gājējiem, riteņbraucējiem, skrituļotājiem, skaidro Vaikulis.

Jautāts, vai pēc negadījuma vilcieniņš Mežaparkā turpina kursēt, Vaikulis atbildēja, ka saskaņā ar viņa rīcībā esošo informāciju - nē, jo to ir arestējusi policija.

Vaikulis arī uzsver, ka izsaka visdziļāko līdzjūtību bērna vecākiem. "Rīgas mežu" pārstāvis cer, ka policija noskaidros autovilciena vadītāja vainu un to, vai viņa rīcībā bija vainu mīkstinoši vai vainu pastiprinoši apstākļi, vai tā bijusi traģiska apstākļu sakritība.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka svētdien Mežaparkā, vizinoties ar velosipēdu, zem izklaides vilcieniņa riteņiem pakļuvis 2007.gadā dzimis zēns. Kad notikuma vietā ieradās mediķi, bērns jau bija miris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!