Foto: DELFI Aculiecinieks

Pašvaldības SIA "Rīgas meži" plāno Rīgā, Mežaparkā, izcirst bīstamas papeles, informēja uzņēmuma pārstāve Ieva Bērziņa.

Bīstamo papeļu zāģēšanas Mežaparkā un pie Sarkandaugavas kapiem mērķis ir izzāģēt bīstamos kokus, sagatavot augsni jaunu priežu stādīšanai.

Darbus plānots īstenot no februāra vidus līdz aprīlim.

Tiks turpināta arī Mežaparka meža kopšana daļā pie Meža prospekta. Šie darbi notiks atbilstoši lokālplānojumam un uz tā pamata veidotajam "Meža apsaimniekošanas plānam".

Darbu mērķis ir izkopt mežu, nodrošināt atpūtas iespējas iedzīvotājiem, saglabāt dabas un ainaviskās vērtības, kā arī saglabāt neskartas vietas mazajiem meža dzīvniekiem. Arī šie darbi tiek plānoti līdz aprīlim, bet pēc tam - no 2023. gada septembra līdz 2024. gada aprīlim. Putnu ligzdošanas laikā darbi nenotiks.

Iedzīvotāji un teritoriju apmeklētāji koku ciršanas laikā aicināti ievērot drošības prasības un pārvietošanās ierobežojumus.

Lai informētu par plānotajiem darbiem, nākamceturtdien, 26. janvārī, pulksten 15 "Rīgas meži" iepazīstinās ar šogad plānotajiem meža kopšanas darbiem kultūras un atpūtas parka "Mežaparks" mežā un tā apkārtnē.

Pasākums notiks vienā no Mežaparka meža masīviem, kurā plānots izzāģēt bīstamās papeles:

Pulcēšanās plānota no pulksten 14.45 laukumā pie Lēdurgas un Mores ielām.

SIA "Rīgas meži" ir 2008. gadā dibināts pašvaldības uzņēmums. Tas apsaimnieko 62 000 hektāru meža, 399 hektārus Rīgas parku un apstādījumus, kā arī atbild par kultūras un atpūtas parku "Mežaparks".

Uzņēmums 2021. gadā strādāja ar 17,567 miljonu eiro apgrozījumu un 9,031 miljona eiro peļņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!