Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Saeimas deputāts, bijušais Siguldas domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics (NA) par novembrī iztērēto degvielu parlamentam iesniedzis čekus 529,94 eiro apmērā, bet decembrī summa sarukusi līdz 363,61 eiro. Tikmēr vislielāko kompensāciju saņēmis Zaļo un zemnieku savienības deputāts Kaspars Melnis ar savu BMW, ceturtdien ziņo TV3 raidījums "Bez Tabu".

Kā norāda raidījums, Mitrevicam kā Saeimas deputātam ir tiesības pieprasīt kompensāciju par īres izdevumiem, kā arī transporta izdevumiem. Bijušajam Siguldas mēram noteikta 823 eiro norma.

Deputāts "Bez Tabu" apliecinājis, ka tik lieli transporta izdevumi vairs neesot gaidāmi.

"Novembrī, kamēr Saeima vēl īsti nebija sākusi strādāt, man bija jāpiedalās valdības deklarācijas veidošanā. Novembra mēnesis manā dzīvē bija visatšķirīgākais mēnesis, Rīgā biju vairāk nekā 20 reizes, deklarācijas veidošana bija pat sestdienās, svētdienās. Tas bija smags, sarežģīts mēnesis. Es pats biju ļoti pārsteigts par iztērēto degvielai. Janvārī par degvielu kompensāciju esmu saņēmis 252 eiro, domāju, ka aptuveni šāda summa būs arī turpmākos mēnešus," skaidrojis tautas kalps.

Aplūkojot pašreiz pieejamos novembra un decembra datus redzams, ka lielāko kompensāciju saņēmēji ir no Nacionālās apvienības un Zaļo un zemnieku savienības, secina "Bez Tabu".

Līderpozīcijas ieņem Kaspars Melnis no Rēzeknes, kurš divos mēnešos degvielā iztērējis vairāk nekā divas Latvijas minimālās algas jeb 1312,71 eiro.

"Braucu ar BMW, šķiet tas ir astoņus gadus vecs. Divas reizes nedēļā braucu no Rēzeknes. Paši zināt, cik liels ir attālums līdz Rēzeknei, tur aiziet ļoti daudz degvielas. Ir visādi pasākumi, jātiekas ar vēlētājiem, ir arī novada pasākumi, braucu uz pasākumiem Daugavpilī. Es degvielas izdevumu daļu sedzu arī no savas algas, nav tā, ka par visu prasu kompensāciju," skaidrojis tautas kalps.

Kā ziņots, Saeimas deputāti savu atalgojums šogad palielināja no 2963 eiro uz 3981 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!