Foto: LETA

Biedrība "Mozaīka", kas apvieno seksuālās minoritātes, varētu izvērtēt iespēju Latvijas Televīzijai (LTV) lūgt paskaidrot dalībnieku izvēli trešdien notikušajā diskusiju raidījumā "Sastrēgumstunda", teica biedrības valdes locekle Evita Goša.

Organizācija nesaprot raidījuma veidotājus, kas uz diskusiju par partnerattiecību reģistrācijas iespējamību Latvijā starp viena dzimuma pāriem uzaicināja vairākus kristīgās pasaules pārstāvjus ‒ mācītājus.

"Reizēm nolaižas rokas [iestājoties par partnerattiecību reģistrēšanas panākšanu Latvijā], kā vakar, skatoties "Sastrēgumstundu". Nez kurā "Sastrēgumstundā" vēl divi no četriem galvenajiem runātājiem ir mācītāji? Par cilvēktiesību jautājumiem runā cilvēki, kas ar to nav saistīti. Mēs izvērtēsim, vai paust savu viedokli televīzijai, jo uzskatām, ka tas bija par traku, tas bija neadekvāti," sacīja Goša.

Trešdienas raidījumā kā galvenie programmas dalībnieki bija aicināti Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs, Rīgas domnieks Jānis Šmits, kurš kalpo arī kā mācītājs un bija tērpies mācītāja kreklā, kā arī Tieslietu ministrijas pārstāvis un biedrības "Mozaīka" pārstāve.

LTV raidījuma veidotāji iepriekš pieteica, ka raidījumā tiks analizēts, ko apdraud, ko demonstrē un ko provocē "Baltijas praids 2012".

Praids notiek no 30.maija līdz 2.jūnijam, kad gaidāms arī seksuālo minoritāšu gājiens un vēlāk vēl citi pasākumi Vērmanes dārzā. Gājiens izraisījis plašu rezonansi. To vienmēr pavada arī diezgan stingri drošības pasākumi.

Biedrība cenšas panākt, lai Latvijā tiktu izstrādāts partnerattiecību reģistrēšanas regulējums viena dzimuma pāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!