Foto: LETA

"Modern Times Group MTG AB" (MTG) pēc iecerētā "Latvijas Neatkarīgās Televīzijas" (LNT) iegādes darījuma pabeigšanas bezmaksas apraidē varētu atstāt LNT, bet TV3 varētu kļūt par maksas programmu, tas teikts MTG grupas vadītāja Baltijas valstīs Kaspara Ozoliņa 1.martā Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) nosūtītajā vēstulē, kas nonākusi dažu mediju rīcībā.

Ozoliņš, kurš vēl nesen publiskajā telpā izteicies, ka TV3 un LNT no virszemes bezmaksas apraides nedomā aiziet, vēstulē NEPLP norāda, ka pēc apvienošanās darījuma bezmaksas apraidē darbosies "viena no divām bezmaksas televīzijas programmām, ņemot vērā apstākli, ka abiem televīzijas programmu veidotājiem bija plāni mainīt programmu izplatīšanas stratēģiju, izejot no bezmaksas apraides".

MTG grupas vadītājs Baltijas valstīs vēstulē norāda, ka apvienošanas darījuma kontekstā tiek vērtēta jau sen plānotā programmu iziešana no bezmaksas virszemes apraides.

"Pēc apvienošanās darījuma ir plānots, ka bezmaksas televīzijas apraidē paliks LNT programma, kas satura ziņā (informatīvo raidījumu īpatsvars) ir ikdienā svarīgāka katram iedzīvotājam, kamēr tiks izvērtēta iespēja, ka TV3 programma varētu mainīt savu finansējuma koncepciju, kļūstot par maksas televīzijas programmu, kas tādā gadījumā būtu pieejama tikai maksas televīzijas operatoru TV programmu pakās," teikts Ozoliņa vēstulē NEPLP.

Vēstulē arī teikts, ka pēc apvienošanās darījuma MTG plāno saglabāt LNT un TV5 programmas, kā arī to pamata raidījumus. Paredzēts veikt ieguldījumus LNT kanāla satura kvalitātes uzlabošanā, lai līdztekus sabiedriskajiem medijiem (LTV1 un LTV7) skatītājam būtu iespēja "iegūt informāciju arī no komerciālo televīziju žurnālistu veidotajiem raidījumiem.

Arī TV3 programmas kvalitāte tiks uzlabota, vairāk specializējot tās saturu uz izklaides raidījumiem, sacīts Ozoliņa vēstulē.

Ozoliņš portālam "Delfi" atzina, ka TV3 pārveide par maksas programmu "ir viens no iespējamiem virzieniem", kas tiek vērtēts situācijā, ja ekonomiskie un finansiālie apstākļi ir "loti apgrūtinoši". Viņš uzsvēra, ka šobrīd nav plāns TV3 vai LNT padarīt par maksas kanālu un tas, vai šie abi komerckanāli paliks bezmaksas apraidē arī turpmāk, būs atkarīgs no Konkurences padomes (KP) izvirzītajiem nosacījumiem apvienošanas darījuma noslēgšanai.

"Ja ierobežojumi būs saprātīgi un būs iespējams izkļūt no zaudējumiem, tad, iespējams, bezmaksas apraidē varēs atstāt abas programmas. Līdz Konkurences padomes lēmumam par to ir pāragri diskutēt," sacīja Ozoliņš, piebilstot, ka tuvāko nedēļu laikā MTG jāsniedz konkurences uzraugam skaidrojoša informācija jautājumos par apvienošanās darījuma ietekmi uz reklāmas tirgu, par kanālu pieejamību kabeļoperatoriem un redakcionālo daudzveidību.

Jau vēstīts, ka MTG šā gada sākumā parakstīja līgumu par 100% LNT iegādi. MTG nopirka trīs LNT piederošos televīzijas kanālus – LNT un TV5, kā arī Latvijas Mūzikas kanālu. Apvienošanas darījuma noslēgšanai ir jāsaņem atļauja no KP.

Savu atzinumu KP par iecerēto darījumu nupat sniedza NEPLP. Tā norādīja, ka neiebilstu apvienošanās darījumam, ja apvienošanās dalībniekiem tiktu izvirzīti vairāki nosacījumi - esošajiem kanāliem LNT un TV3 palikt bezmaksas virszemes apraidē, esošajiem kanāliem LNT un TV3 kā bezmaksas apraidē esošiem kanāliem katram atsevišķi ir saglabājamas neatkarīgas un patstāvīgas ziņu raidījumu redakcijas, neizslēdzot iespēju, ka katrā vai vienā no kanāliem ziņas nodrošina neatkarīgais producents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!