Foto: LETA

Sestdien, 11. aprīlī, mūžībā devies ilggadējais Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) Komunikācijas studiju nodaļas lektors, žurnālists, bijušais Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektors un mediju eksperts Rolands Tjarve, liecina LU SZF mājaslapā publicētā informācija.

"2020. gada 11. aprīļa rīts nesis ļoti negribētu un bezgala sāpīgu ziņu – cīņā ar smagu slimību zaudējis Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes mācībspēks un Multimediju studijas vadītājs Rolands Tjarve. Neiedomājami nežēlīgs zaudējums tuviniekiem, LU Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas zinātnes studiju programmu studentiem, daudzajiem draugiem un kolēģiem," publiskā paziņojumā raksta nelaiķa kolēģi LU SZF Komunikācijas studiju nodaļā, izsakot visdziļāko līdzjūtību viņa dzīvesbiedrei, tuviniekiem un draugiem.

"Esam zaudējuši talantīgu diskusiju un citu publisku pasākumu organizatoru un vadītāju. Rolands Tjarve prata nevainojami organizēt atbildīgas diskusijas, radīt to jēgpilnumu, aicinot to dalībniekus domāt un darīt, vadot tās dzīvi un ieinteresēti. Viņam bija arī fotogrāfa un operatora talants, kamera viņa rokās it kā pati atrada cilvēku, lietu un vides labāko vizuālo tēlu. Tomēr viņš nemēdza izcelt savus panākumus, kuru viņam netrūka.

Sociālo zinātņu fakultātes mācībspēki zaudējuši sirsnīgu un vienmēr palīdzēt gatavu kolēģi. Vienmēr atvērts sarunai, vienmēr līdzi dzīvojošs citiem, nesavtīgs un izpalīdzīgs. Pietrūks viņa labestīgās asprātības, patiesuma, ieinteresētības mediju notikumos, demokrātiskas sabiedrības un Latvijas attīstībā. Rolandam bija daudz draugu. Tie nebija nejauši un pārejoši. Viņi tādi bija un palika gan no attālajiem Cēsu 1. vidusskolas, gan augstskolas gadiem, gan no kopīgajām darba gaitām medijos, valsts institūcijās un universitātē," atceras viņa kolēģi.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Tjarve dzimis 1966. gada 20. martā Bauskā.

Tjarve 1991. gadā beidzis Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultātes žurnālistikas nodaļu. Tjarves publiski pieejamais CV liecina, ka laikā no 1997. gada līdz 1998. gadam LU SZF ieguvis maģistra grādu komunikācijas zinātnēs, bet no 2000. gada līdz 2011. gadam studējis LU SZF komunikācijas zinātnes doktora studiju programmā un bijis komunikācijas zinātnes doktora zinātniskā grāda pretendents.

No 1989. gada līdz 1991. gadam strādājis par redaktoru laikrakstā "Vefietis". No 1991. gada līdz 1994. gadam bijis programmas vadītājs "Latvijas Radio", veidojis nakts raidījumus, strādājis "Zvaigznīšu brīdī", vadījis raidījumu "Latvija pasaulē", izveidojis raidījumu "Diskusija" radiostudijā, veidojis sižetus raidījumam "Apvārsnis".

1995. gadā ievēlēts par Nacionālās radio un televīzijas padomes locekli. Aptuveni gadu vēlāk, 1996. gadā, ievēlēts par padomes locekli "Preses Apvienība", kā arī ievēlēts par Nacionālās radio un televīzijas padomes priekšsēdētāja vietnieku.

1998. gadā kļuvis par Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektoru. Šo amatu ieņēmis līdz 2002. gadam. 2013. gadā kandidējis uz LTV valdes locekļa amatu.

Darba gaitas LU SZF kā lektors sāka 2003. gadā un turpināja līdz pat savam nāves brīdim.

2004. gadā iecelts par "airBalic" padomes locekli un šo amatu ieņēma līdz 2007. gada maijam. No 2004. gada līdz 2006. gadam ieņēmis VAS "Elektronisko sakaru direkcijas" padomes locekļa amatu, kā arī no 2004. gada līdz 2005. gadam bijis Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora padomnieks, bet gadu iepriekš bijis LIAA valdes loceklis.

No 2007. gada līdz 2011. gadam bija Valsts kontroles priekšsēdētājas padomnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!