Foto: Publicitātes foto

Ministru kabinets otrdien, 25. janvārī, pēc Kultūras ministrijas (KM) ierosinājuma veica grozījumus rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, kas paredz turpmāk neattiecināt darba laika ierobežojumu līdz pulksten 23 uz tiem pasākumiem, kas tiek translēti tiešraidē un ir saskaņoti ar kultūras ministru. Šādas izmaiņas tika pieņemtas "Latvijas Radio 2" dziesmu aptaujas "Muzikālā Banka 2021" dēļ.

Rīkojums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu liedz sniegt pakalpojumus un organizēt pasākumus laikposmā no pulksten 23 līdz pulksten 6, tādējādi pasākumiem ir jābeidzas līdz pulksten 23. Tomēr KM rosināja šo ierobežojumu neattiecināt uz tiešraidē translētiem pasākumiem.

Otrdien izplatītajā paziņojumā presei KM informēja, ka šāds izņēmums ieviests, lai nodrošinātu sabiedriski nozīmīga satura tiešraižu translāciju elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos – televīzijā un radio – kad norises laiks ir tieši pakārtots plašsaziņas līdzekļu satura redakcionālajiem plāniem un maksimālajam auditorijas pārklājumam.

Turpmāk izņēmumus noteiks kultūras ministrs pēc attiecīgā pasākuma norises laika saskaņošanas ar Veselības ministriju (VM), līdzīgi kā līdz šim noteikts, ka darba laika izņēmumus reliģisko darbību veikšanas vietās var noteikt tieslietu ministrs pēc saskaņošanas ar VM.

No pirmdien, 24. janvārī, notikušās Operatīvās vadības grupas (OVG) sēdes protokola izriet, ka minētās darba laika izmaiņas tika virzītas "Muzikālās bankas" dēļ. KM pārstāve informējusi OVG, ka pasākuma norise šā gada 29. janvārī Daugavpils Olimpiskajā centrā, tostarp tā pārraide Latvijas Televīzijā un Latvijas Radio, pārsniegs ārkārtējās situācijas laikā noteikto pasākumu beigu laiku – pulksten 23.

Ņemot to vērā, KM sadarbībā ar VM, Tieslietu ministriju un Valsts kanceleju sagatavoja grozījumus rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, paredzot neattiecināt darba laika ierobežojumu uz tiešraidē raidītiem pasākumiem.

"Delfi" jau vēstīja, ka pēc 2021. gadā notikušās LTV pārraidītās "Muzikālā bankas" tiešraides, skatītāji sociālajos tīklos pauda bažas par epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanu ceremonijas norises laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!