Foto: DELFI

Nākamais solis ierobežojumu mazināšanas virzienā pie pašreizējās situācijas, kad jauno inficēšanās gadījumu statistika ir stabila, būtu ļaut pasākumos ārtelpās pulcēties līdz 200 cilvēkiem, preses konferencē pēc 21. maija Ministru kabineta sēdes pauda veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Viņa norādīja, ka valdība ierobežojumu mazināšanu vērtē četru nedēļu ciklā, tādējādi vērtējot, kā iepriekš noteiktie atvieglojumi ietekmē ar Covid-19 inficēšanās skaita pieaugumu un stacionēto personu skaitu.

Atbildīgās amatpersonas, vērtējot ierobežojumu mīkstināšanu, ņem vērā gan sabiedrības spiedienu, gan arī drošības apsvērumus. "Kā jau vakar Veselības ministrijas eksperte pauda, iekštelpu pulcēšanās varētu nākamajā solī palielināt līdz 50, savukārt ārtelpās šis solis varētu būt platāks, nekā sākotnēji plānots. Mēs vērtējam to, ko dara kaimiņi, līdz ar to ārtelpās nākamais solis varētu būt līdz 200 cilvēkiem, ja situācija ir tāda, kā tagad," pauda politiķe.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka Latvijai kā vienai no līderēm Eiropas Savienības valstu starpā cīņā ar Covid-19 "nav kam pajautāt padomu", līdz ar to Latvijai pašai ir jāizvērtē, cik droši ir veikt ierobežojumu mīkstināšanu.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka valdība 21. maijā pieņēma lēmumu mīkstināt ārkārtējās situācijas laikā noteiktos ierobežojumus un ar 1. jūniju atļaut bērnu nometnes, klātienes valsts pārbaudījumus, profesionālajiem sportistiem neievērot divu metru distancēšanos, izņemot cīņas sporta veidus, kā arī ļaut organizēt amatierkolektīvu darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!