Foto: LETA

Nākamgad studiju un studējošo kreditēšanai nepieciešamā valsts galvojuma apmērs būs 35,9 miljoni eiro, teikts Finanšu ministrijas (FM) informatīvajā ziņojumā, kuru plānots skatīt nākamnedēļ Ministru kabineta sēdē.

FM informatīvajā ziņojumā par galvojamo projektu sarakstu iekļaušanai likumprojektā "Par valsts budžetu 2016. gadam" teikts, ka FM nosaka valsts vārdā sniedzamo galvojumu maksimāli pieļaujamo limitu, nosakot, ka valsts vārdā 2016.-2018.gadā ir sniedzami galvojumi vienīgi studiju un studējošo kreditēšanai - indikatīvi ik gadu 36 miljonu eiro apmērā.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) iesniedza informāciju par studiju un studējošo kreditēšanai nepieciešamā valsts galvojuma apmēru 2016.gadam - studējošo kreditēšanai ir nepieciešams valsts galvojums 10 756 620 eiro apmērā, bet studiju kreditēšanai - 25 200 000 eiro. IZM pieprasītais valsts galvojuma apmērs nepārsniedz FM noteikto limitu 2016.gadam.

Pamatojoties uz to, FM iesniedz apstiprināšanai Ministru kabinetā galvojamo projektu sarakstu, kuru nepieciešams iekļaut likumprojektā "Par valsts budžetu 2016.gadam".

Jau ziņots, ka šogad Finanšu ministrijā atkārtoti rīkotajā izsolē kredītiestādēm par tiesībām 2015.gadā izsniegt studiju un studējošo kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu uzvarēja vienīgais izsoles dalībnieks "SEB banka".

Tiesības 2015.gadā izsniegt studiju kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu saņēma "SEB banka" par kopējo summu 25,2 miljoni eiro, procentu likme - sešu mēnešu EURIBOR likme plus 2,5%. Arī tiesības 2015.gadā izsniegt studējošo kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu saņēma "SEB banka" par kopējo summu 10,76 miljoni, procentu likme - sešu mēnešu EURIBOR likme plus 2,5%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!