Foto: Valsts kanceleja

"Šodien ar atbildīgajiem ministriem vienojāmies, ka Iekšlietu ministrija jaunnedēļ valdībā virzīs attiecīgos dokumentus, lai paātrinātu Austrumu robežas izbūvi," trešdien pēc tikšanās ar iekšlietu ministri Mariju Golubevu (AP), ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV) un finanšu ministru Jāni Reiru (JV) paziņoja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

"Šobrīd situācija uz Latvijas Austrumu robežas ar Krieviju un Baltkrieviju ir salīdzinoši mierīga, tomēr mums visiem ir skaidrs, ka plāni un projekti pilnībā izbūvēt Austrumu robežu ir nekavējoties jārealizē," skaidroja premjers. Viņš arī norādīja, ka saistībā ar situācijas attīstību uz Baltkrievijas un Lietuvas robežas jau šobrīd notiek pastiprināta uzraudzība uz Latvijas un Baltkrievijas robežas. "Mēs to vēl pastiprināsim un papildināsim ar nepieciešamās infrastruktūras izbūvi," pauda Kariņš.

Ministru prezidents atzīmēja, ka atbildīgās amatpersonas un institūcijas rūpīgi seko līdzi notikumiem kaimiņvalstīs, Lietuvā un Baltkrievijā. Pirms trim nedēļām Kariņš ar iekšlietu ministri apmeklēja Austrumu robežu, tostarp Latvijas-Baltkrievijas robežu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!