Foto: F64
Mediju spēle "Es varu būt premjerministrs", kas norisinās kopš 24. aprīļa, kad 12 dalībnieki pieņēma izaicinājumu kļūt par Latvijas nākotnes Ministru prezidentiem, nonākusi pusceļā, vēsta spēles rīkotāji.

Noslēdzoties projekta pirmajam posmam „pieci.lv", no 15. līdz 17.augustam spēles dalībnieki piedalīsies Vasaras skolā, kur attīstīs savas spējas debatēs un retorikā, piedalīsies diskusijās ar pasniedzējiem, žurnālistiem un projekta ārvalstu partneriem.

Pirmais projekta posms trīs mēnešu garumā noslēdzās jūlija beigās, kura laikā 12 dalībnieki pierādīja savas argumentācijas prasmes un izklāstīja savas idejas Latvijas izaugsmei „pieci.lv" ēterā.

Topošie premjerministri ar vadītājiem Zani Penezi un Aidi Tomsonu diskutēja par Latvijā un pasaulē aktuālām tēmām, atbildēja uz dažādiem žurnālistu jautājumiem, kā arī demonstrēja savas erudīcijas prasmes un zināšanas. Klausītāji un eksperti vērtēja dalībnieku sniegumu, nosakot spēcīgākos dalībniekus - trim dalībniekiem spēle bija jāpamet.

No 15. līdz 17. augustam sadarbībā ar projekta partnerorganizācijām no Latvijas, Igaunijas un Vācijas,  dalībnieki piedalīsies trīs dienu Vasaras skolā, kuras laikā Latvijas Universitātes debašu klubs, Jauno žurnālistu biedrība "FEJS Latvija", Jelgavas novada Jauniešu padome un jauniešu organizācijas no Igaunijas un Vācijas vadīs lekcijas un diskusijas par  jauniešu iesaisti demokrātiskajos procesos un līdzdalību politikā, kā arī citām šobrīd aktuālām tēmām Latvijā un  Eiropā. Tāpat Vasaras skolā profesionālu pasniedzēju vadībā dalībniekiem būs iespēja attīstīt savas retorikas, argumentācijas un prezentācijas prasmes.

Vasaras skolas apmācību mērķis ir radīt kvalitatīvu, interaktīvu un mūsdienīgā valodā veidotu diskusiju vidi starp Latvijas, Igaunijas un Vācijas jauniešiem, kā arī dot iespēju dalībniekiem sagatavoties mediju spēles „Es varu būt premjerministrs" noslēdzošajam posmam LTV1 ēterā oktobrī, kur septiņi dalībnieki cīnīsies par galveno balvu - Latvijas premjerministra mēnešalgu.

Televīzijas raidījumus vadīs žurnāliste Baiba Strautmane un spēles žūrijā būs bijušie premjerministri, žurnālisti, politologi un sabiedrības viedokļu līderi.

Mediju spēles „Es varu būt premjerministrs" mērķis ir mainīt Latvijas nākotni un meklēt aktīvi domājošu paaudzi, kuri ir gatavi cīnīties un aizstāvēt savu viedokli par tēmām, kas jārisina Latvijas un pasaules politiķiem ikdienā.

Projektu veido  Jaunās demokrātijas centrs  un tas top kā sadaļa ES programmas "Jaunatne darbībā" projekta „Nākotnes līderis" ietvaros. Projekts top sadarbībā ar Latvijas Televīziju, pieci.lv, atbalsta Konrāda Adenauera fonds, ASV vēstniecība un Nīderlandes vēstniecība un Triviums apmācība. Informatīvie atbalstītāji ir „Delfi" un žurnāls „IR". 

LTV1 televīzijas spēli realizēja 2010. un 2011. gadā, kad projekta norisē  iesaistījās 400 jaunieši no visas Latvijas un televīzijas projekts izraisīja plašu rezonansi skatītājos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!