Foto: LETA

Tā kā Covid-19 izplatība Latvijā arvien ir augstā līmenī, turklāt epidemiologi brīdina par jauna, lipīgāka Covid-19 paveida izplatību, nav izslēgts, ka valdībai pēc mazo veikalu atvēršanas vēlāk nāksies "ieslēgt atpakaļgaitu" un veikalus atkal slēgt, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" uzsvēra premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Ministru prezidents atzina, ka epidemiologi ieteikuši pagaidām nesteigties ar jauniem atvieglojumiem, ņemot vērā arī to, ka no 1. marta ļauts darbu atsākt frizieriem, kā arī manikīra, pedikīra un podologa pakalpojumu sniedzējiem.

Tomēr valdības vairākums sliecas atbalstīt mazo veikalu atvēršanu nekavējoties – jau no nākamās nedēļas.

Kariņš sacīja, ka diskusijas valdībā par to ceturtdien, 25. februārī, turpināsies. Jautājums vairāk ir par to, kādos tempos Latvija virzās uz jaunu ierobežojumu atvieglošanu, šajā gadījumā mazajiem veikaliem dodot zaļo gaismu strādāt.

Jautāts, kurš uzņemsies atbildību, ja situācija ar Covid-19 izplatību pēc jaunajiem atvieglojumiem pasliktināsies, premjers sacīja, ka šis ir jautājums, ko viņš aicinājis apdomāt arī savus kolēģus valdībā.

Premjers atzina, ka viņš nevēlētos nonākt situācijā, ka neilgi pēc veikalu vai citu biznesu atvēršanas atkal nāktos tos vērt ciet. Scenāriju par stingrāku ierobežojumu ieviešanu nevar izslēgt, sacīja Kariņš, norādot, ka to jau var vērot atsevišķās Eiropas valstīs, saskaroties ar koronavīrusa jauno paveidu izplatību.

"Nevēlētos iet atpakaļgaitā, tāpēc šī diskusija turpināsies. Tā nav viegla, bet tā turpināsies," norādīja premjers.

Jau vēstīts, ka otrdien valdība konceptuāli vienojās ļaut strādāt daļai skaistumkopšanas nozares, kā arī konceptuāli atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikumu mazināt ierobežojumus tirdzniecības nozarē ļaut atsākt darbu mazāka izmēra veikaliem ar platību līdz 300 kvadrātmetriem, ievērojot visas epidemioloģiskās drošības prasības.

Gala lēmumu plānots pieņemts ceturtdien, 25. februārī, un EM uzdots līdz ceturtdienai sagatavot precīzāku informāciju par veikalu skaitu, kas varētu tikt atvērti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!