Foto: LETA

Bijušais ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) trešdien, 22. aprīlī, ievēlēts par Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāju.

Par Nemiro iecelšanu priekšsēdētāja amatā balsoja septiņi deputāti, divi parlamentārieši viņa kandidatūru neatbalstīja, bet viens deputāts balsojumā nepiedalījās.

"Primāri šobrīd plānojam strādāt ar jautājumiem saistībā ar Covid-19 izraisītās krīzes seku novēršanu, bet pēc tam pievērsties aktuālajiem likumprojektiem, kas ir komisijas darba kārtībā," pēc ievēlēšanas amatā pauda politiķis.

Jaunā konservatīvā partija (JKP) neilgi pēc balsojuma paziņojumā medijiem norādīja, ka atbildīgos valsts amatos nevar būt cilvēki, kuri, pildot ministra amata pienākumus, zaudējuši pielaidi valsts noslēpumam.

Tādēļ frakcijas deputāti komisijas sēdē balsojuši pret Nemiro kandidatūru. Politiskais spēks arī norādīja, ka sēdes laikā izvirzīja "KPV LV" deputātes Janīnas Kursītes kandidatūru, bet viņa no kandidatūras atteicās.

Komisija strādā ar uzņēmējdarbību, lauksaimniecību, vidi un reģionālo politiku saistītiem likumprojektiem. Tās pārziņā ir arī enerģētikas sektors, būvniecība, satiksme un transports, kā arī reģionālā ekonomiskā politika, informēja Saeimas Preses dienests.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka 13. martā Satversmes aizsardzības birojs (SAB) paziņoja par pielaides valsts noslēpumam anulēšanu tā brīža ekonomikas ministram Nemiro – tas notika nākamajā rītā pēc tam, kad Ministru kabinets Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī izsludināja ārkārtējo situāciju.

Pēc Nemiro demisijas ekonomikas ministra amatā Saeima 2. aprīlī apstiprināja viņa partijas biedru Jāni Vitenbergu, kurš iepriekš bija Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!