Foto: LETA

Otrdien, 29. aprīlī, VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) akcionāru sapulcē izteikta neuzticība valdes priekšsēdētājai Baibai Strautmanei, tādējādi atbrīvojot viņu no pienākumu pildīšanas, portālu "Delfi" informē Finanšu ministrijas (FM) pārstāvis Aleksis Jarockis.

Lēmumu ministrija pamato ar Komerclikumā noteikto, ka uzņēmuma valdes loceklim kā sabiedrības dalībnieku uzticības personai savi pienākumi ir jāpilda kā krietnam un rūpīgam saimniekam.

Tāpat ministrija nolēmusi no valdes locekļa amata atbrīvot Andri Gādmani pēc paša vēlēšanās. Par valsts uzņēmuma jauno valdes locekli apstiprināts VNĪ Klientu un projektu vadības pārvaldes Publiskā sektora klientu vadītājs Andrejs Milzarājs.

Viņš šim amatam izvēlēts pēc pretendentu atlases komisijas ieteikuma. Milzarāja atbildības sfēra būs valsts nekustamo īpašumu pārvaldīšanas jautājumi. Viņš strādā VNĪ kopš 2000.gada.

Milzarājs savus jaunos pienākums uzsāks pildīt ar šā gada 30. aprīli.

Pretendentu atlases komisija turpina darbu, lai jau tuvākajā laikā varētu izvēlēties piemērotāko pretendentu VNĪ valdes priekšsēdētaja amatam, norāda FM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!