Foto: DELFI

Saistībā ar atsevišķu Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) telpu pielāgošanu Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības (ES) Padomē no šodienas apmeklētājiem tiks slēgta ēkas galvenā ieeja.

Kā pastāstīja LNB sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts, galvenās ieejas vietā bibliotēkas apmeklētājiem būs jāizmanto bibliotēkas dienesta ieeja.

Tā kā Latvijas prezidentūra ES Padomē izmantos 1., 2. un Mezonīna stāvu, tiks pārceltas šo stāvu lasītavas. Garderobe un mantu glabātuve turpmāk atradīsies 1.stāvā pie dienesta ieejas. Tur atradīsies arī reģistratūra. 3.stāvā turpmāk būs Jaunākās periodikas lasītava, Uzziņu un informācijas centrs, Humanitāro un sociālo zinātņu lasītava, kā arī Ekonomikas un tiesību zinātņu lasītava. 4.stāvā turpmāk būs krātuves izsniegšanas punkts, starpbibliotēku abonements un ISSN, ISBN un ISMN pakalpojums.

Saistībā ar drošības pasākumiem ir iespējama bibliotēkas apmeklētāju drošības pārbaude, tāpēc bibliotēkas pārstāvji lūdz ņemt līdzi personu apliecinošus dokumentus.

Cilvēki ar kustību traucējumiem bibliotēkā varēs iekļūt pa galveno ieeju, iepriekš piesakoties pa tālruni 67287635.

Paredzēts, ka bibliotēkas darba laiks nemainīsies. Pirmie astoņi stāvi apmeklētājiem darbadienās ir pieejami no plkst.9 līdz 20, savukārt brīvdienās - no plkst.10 līdz 17.

Jau ziņots, ka prezidentūras laikā LNB apmeklētājiem nāksies izmantot bibliotēkas dienesta ieeju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!