Foto: Shutterstock
Ārpolitikas čempionātā sacensību gars nemirst un domu apmaiņa kūsā. Jau tradicionāli iecienīts "Lampas" pasākums ar vienmēr aktuāliem un rosinošiem jautājumiem par un ap ārpolitiku.

Piektdien jautājumi bija gan ar vēsturi, gan ar mūsdienām saistīti, nopietni un asprātīgi. Ārpolitikas čempionātā savstarpēji sacentīsies un punktus par pareizām atbildēm vāca vairāki politiķi.

Šogad dalībai pasākumā bija aicināti gan no Latvijas Eiropas Parlamentā ievēlētie, gan Saeimas deputāti. Lai arī vieni ir "tur, Briselē", bet otri — tepat Latvijā, ārpolitiku veido un ietekmē visi kopā. Pasākuma laikā politiķi tika lūgti arī izklāstīt savu viedokli par kādu no ārpolitikas aktualitātēm.

Viktorīnu rīkoja Latvijas Ārpolitikas institūts, bet to vadīja LĀI asociētais pētnieks, RSU asociētais profesors, TV diktors un žurnālists Edijs Bošs. Viktorīnā piedalīsies: Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ijabs (Politiskā grupa "Renew Europe" / Attīstībai/Par!) , Saeimas deputāts Rihards Kols (Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"), Saeimas deputātes Vita Anda Tērauda (Attīstībai/Par!) un Dana Reizniece - Ozola (Zaļo un Zemnieku savienība), Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle (Eiropas Konservatīvo un reformistu grupa / Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"), Eiropas Parlamenta deputāts Andris Ameriks (Eiropas Parlamenta sociālistu un demokrātu progresīvās alianses grupa / Gods kalpot Rīgai), Saeimas deputāte, jaunievēlētā Rīgas domes deputāte (Jaunā konservatīvā partija) Linda Ozola , kā arī Saeimas deputāts Igors Pimenovs (Saskaņa).

Jau ziņots, ka no 2. līdz 5. septembrim norisinās jau sestais sarunu festivāls "Lampa", kurā, kā jau ierasts, piedalās arī "Delfi". Turklāt šogad "Delfi" kļuvis arī par vienu no "Lampa" oficiālajām norises vietām, uz pasākumu norises laiku nododot savu TV studiju festivāla rīcībā.

Diskusijas klausītāji varēs arīdzan izteikt savu viedokli un uzdot jautājumus. "Delfi" veidotās diskusijas būs iespēja vērot tiešsaistē portālā, kā arī portāla "Facebook" lapā. Detalizētāka informācija par katra pasākuma apmeklēšanas iespējām, kā arī pilna norišu programma pieejama "Lampa" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!