Foto: PantherMedia/Scanpix
Rīgas un Pierīgas iedzīvotājiem lielāka interese ir par īres un nomas līgumattiecībām, bet reģionu iedzīvotājiem aktuālāki ir jautājumi par mantojuma lietu sakārtošanu un kopīpašuma sadali, gadskārtējās Notāru dienās secinājuši Latvijas notāri.

Kā portālu "Delfi" informēja Latvijas Zvērinātu notāru padomē, katrs piektais jeb 20% no šā gada Notāru dienu apmeklētājiem vēlējies konsultēties par īres un nomas līgumattiecībām, lūdzot notāra palīdzību īres līguma noformēšanā un izvērtēšanā, kā arī citos ar nekustamo īpašuma tirgu saistītos jautājumos.

Turklāt īres un nomas līgumattiecības aktuālākas ir Rīgas un Pierīgas iedzīvotājiem, kur aptuveni trešā daļa no notāru sniegtajām konsultācijām bija tieši par šo tēmu.

Turpretim reģionu iedzīvotāji aktīvāk interesējušies par mantojumu lietu sakārtošanu un kopīpašuma sadali.

Šogad Notāru dienās iespēju bez maksas saņemt juridisku palīdzību no zvērināta notāra izmantojuši teju 5000 cilvēku visā Latvijā.

Iedzīvotāji visaktīvāk interesējušies par darījumiem ar nekustamo īpašumu - dāvinājuma un pirkuma līgumiem, kā arī mantojuma lietu sakārtošanu un laulības šķiršanas kārtību pie zvērināta notāra.

Tāpat lūgts juridisks padoms kopīpašuma sadales jautājumos, kā arī testamenta sagatavošanā. Katrs piektais Notāru dienu apmeklētājs interesējies par īres un nomas līgumattiecību jautājumiem, kuriem šogad zvērināti notāri pievērsa īpašu uzmanību.

Lai arī vislielākā iedzīvotāju aktivitāte Notāru dienās, kā jau ierasts, vērojama Rīgā un Pierīgā, arī citviet Latvijā notāru birojos bijis liels apmeklētāju pieplūdums.

Īpaši aktīvi bijuši Jelgavas, Daugavpils, Rēzeknes Liepājas, Jēkabpils un Cēsu iedzīvotāji, kuri biežāk nekā citi izmantojuši iespēju bez maksas konsultēties pie notāra. Vairums apmeklētāju uz Notāru dienām devās rast padomu konkrētām problēmām un jautājumiem, līdzi ņemot dokumentus situācijas pilnīgai raksturošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!