Foto: F64
Nākamajā nedēļā - 4. un 5. martā – Latvijas Zvērinātu notāru padome (LZNP) rīko Notāru dienas, kuru laikā Rīgā un visos Latvijas novados notāri iedzīvotājiem sniegs bezmaksas konsultācijas, portāls “Delfi” uzzināja Latvijas Zvērinātu notāru padomē (LZNP).

Notāru dienu laikā bezmaksas konsultācijās zvērināti notāri iedzīvotājiem palīdzēs izvērtēt būtiskākos kritērijus, kam jāpievērš uzmanība, slēdzot īres vai nomas līgumu, iepazīstinās ar riskiem, īrējot vai izīrējot mājokli bez juridiska pamata, kā arī sniegs padomus, kā pasargāt sevi un izvairīties no krāpniecības gadījumiem.

"Līdz ar stagnējošiem rādītājiem kreditēšanas nozarē, arvien aktīvāks kļuvis īres un nomas tirgus. Tas iezīmē jaunas tendences un riskus darījumos ar nekustamo īpašumu - nesakārtoto līgumattiecību dēļ palielinās krāpniecības gadījumu skaits un mainās to specifika," iniciatīvu Notāru dienu ietvaros īpaši aktualizēt un sniegt savu ieguldījumu īres tirgus darījumu sakārtošanā komentē LZNP rīkotājdirektore Vija Piziča.

Notāru dienās piedalīsies 114 notāri, konsultējot iedzīvotājus savos birojos 30 Latvijas pilsētās.

Notāru dienas tiek rīkotas jau astoto reizi. Notāri nodrošinās iespēju ikvienam interesentam saņemt atbildes uz dažādiem juridiska rakstura jautājumiem, un šogad īpaša uzmanība tiks pievērsta nekustamo īpašumu īres un nomas darījumiem. Tāpat iedzīvotāji varēs saņemt bezmaksas konsultācijas īres un nomas līguma noformēšanā.

Konsultācijas abas dienas varēs saņemt LZNP birojā, Valdemāra ielā 20 - 8, Rīgā, reģionālajos notāru birojos, kuru adreses pieejamas LZNP mājas lapā, kā arī jautājumus būs iespējams uzdot "Skype", kur lietotājvārds būs: Notaru_dienas un tos varēs iesūtīt mikroblogošanas vietnē "Twitter" - @NotaruDienas.

Notāru dienas ir LZNP iniciatīva, kad reizi gādā vairāk nekā 100 notāru birojos visā Latvijā nodrošināt bezmaksas juridiskās konsultācijas ikvienam iedzīvotājam.

Notāru dienas notiek jau kopš 2006.gada un kopumā šo septiņu gadu laikā iespēju bez maksas saņemt notāru padomu par tādiem jautājumiem kā darījumu drošība ar nekustamo īpašumu, dāvinājuma un mantojumu lietas, sākumdeklarēšanās un citas, izmantojuši aptuveni 30 000 Latvijas iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!