Foto: F64

Krievijas opozīcijas izteikumi par Baltijas valstu okupāciju nav jāņem vērā, pirmdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Krievijas Valsts domes deputāts Vladimirs Žirinovskis nesen paziņoja, ka atbildē uz Rietumvalstu triecienu Sīrijai tiks okupētas un iznīcinātas Baltijas valstis, kas esot uzdrīkstējušās atbalstīt uzbrukumu Sīrijai.

Vešņakovs pirmdien norādīja, ka opozīcijas deputāti neatspoguļo Krievijas valdības oficiālo viedokli, liekot saprast, ka norobežojas no šiem Žirinovska paziņojumiem. Krievijas vēstnieks Latvijā aicināja neņemt vērā Žirinovska izteikumus. "Viņš ir deputāts, opozīcijas partijas līderis, opozīcijas partijas līdera pozīcija nepārstāv Krievijas oficiālo politiku," sacīja vēstnieks.

Vešņekovs uzsvēra, ka Krievijas oficiālā nostāja ir tāda, ka valsts vēlas, lai starp Krieviju un Latviju būtu labas kaimiņu attiecības.

Savukārt Krievijas politologa viedokli viņš LNT nosauca par "pilnīgiem murgiem", atsakoties to komentēt. Vešņakovs uzsvēra, ka šis politologs viedokli esot izvietojis savā blogā, tas bijis viņa "personīgai lietošanai", bet mediji to izplatījuši.

Informāciju, kas izplatījusies medijos, ka Krievija grasās militārajās mācībās izspēlēt uzbrukumu Baltijai, Vešņekovs arī noliedza. Viņš bilda, ka mācības, kuras notiks Baltkrievijā, būs uz aizsardzību vērstas.

Runājot par situāciju Sīrijā, Vešņakovs aicināja citas valstis neatbalstīt ASV velmi iejaukties iekšējā konfliktā. Pieredze rāda, ka iejaukšanās no malas iekšējos konfliktos parasti beidzas slikti, sacīja vēstnieks. Nesteigšanās ar militārā uzbrukuma atbalstīšanu atvēsinātu ASV, pieļāva Vešņakovs.

Jau vēstīts, ka Žirinovska izteikumi par Baltijas valstu okupēšanu jau izpelnījušies asu nosodījumu. Krievijas politiķu izteikumi par Baltijas valstu okupāciju atbildē uz uzbrukumu Sīrijai nav pieņemami un uz tiem nopietni jāreaģē, paziņojis NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!