Foto: DELFI
Konkurences padomes (KP) priekšnieka amata konkursa otrajā kārtā dalību turpinās deviņi no 12 pretendentiem, kuri bija pieteikušies konkursā, informēja Valsts kancelejā.

Uz otro kārtu izvirzītie pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz jautājumiem par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, budžeta plānošanu, administratīvo procesu iestādē un KP darbības jomu. Tāpat pretendenti prezentēs savu redzējumu par iestādes darbības prioritātēm un attīstību turpmākajos piecos gados.

Pretendenti, kuri nonāks konkursa trešajā kārtā, tiks vērtēti, analizējot viņu vadības kompetences: stratēģisko redzējumu, organizācijas vērtību apzināšanos, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, orientāciju uz rezultātu sasniegšanu un komandas vadīšanu.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks virzīts Ministru kabineta apstiprinājumam.

Jau vēstīts, ka aprīlī izsludinātais konkurss uz Konkurences padomes priekšsēdētāja amatu beidzās bez rezultāta.

15. jūnijā Valsts kanceleja izsludināja atklātu konkursu KP priekšsēdētāja amatam.

Līdzšinējā Konkurences padomes priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama janvāra sākumā paziņoja, ka pēc pašas vēlēšanās 15. aprīlī pametīs amatu.

Ābrama toreiz atzina, ka amatu pamet personisku iemeslu dēļ. Viņa noliedza, ka kāda pārraugāmā nozare vai politiķi būtu izdarījuši kādu spiedienu. Turklāt, ja šādu spiedienu izjustu, amatu, tieši otrādi, nepamestu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!