Foto: LETA

Jautājums par vienpusēju Palestīnas atzīšanu nacionālā līmenī pašlaik nav Latvijas dienaskārtībā, portālam "Delfi" atzina Ārlietu ministrijas (ĀM) Preses dienestā.

Īrija, Norvēģija un Spānija 22. maijā paziņoja par lēmumu atzīt Palestīnas valsti sākot no 28. maija, ziņoja medijs "Sky News".

Savukārt ĀM norāda, ka Latvijas dienaskārtībā šī jautājuma nav.

"Uzskatām, ka divu valstu risinājums ir vienīgais veids ilgtspējīga miera panākšanai, kas ir abu konflikta pušu un starptautiskās sabiedrības interesēs. Latvija kopā ar citām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm vienmēr ir iestājusies par divu valstu risinājumu, kas panākts sarunu ceļā, un šo pozīciju konsekventi uzturam kontaktos gan ar Izraēlu, gan palestīniešiem, kā arī sarunās ar citiem mūsu partneriem," norādīja ministrijā.

Reaģējot uz pašreizējo krīzi, Latvija kopā ar pārējām ES dalībvalstīm turpina aicināt uz tūlītēju humanitāro pauzi un noturīgu uguns pārtraukšanu, lai nodrošinātu piekļuvi humānajai palīdzībai, akcentēja ĀM.

"Nedrīkstētu pieļaut konflikta izvēršanos plašākā reģionālā konfliktā. Būtu atbalstāmi reģiona valstu centieni, kas vērsti uz spriedzes mazināšanās un atgriešanās pie politiskā dialoga. Latvija vienmēr atbalstījusi un atbalsta starptautiskos, īpaši ES, centienus atjaunot politisko dialogu, lai panāktu ilgtermiņa politisko risinājumu," atzina ministrijā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!