Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens ierosinājis sadarboties ar likumdevējiem par iespējamām sankcijām pret Starptautisko Krimināltiesu (SKT), ziņo raidsabiedrība BBC. Sarunas Vašingtonā seko SKT prokurora Karima Kana pirmdienas, 20. maija, paziņojumam par lēmumu pieprasīt aresta orderus Izraēlas līderiem.

Otrdien notikušajā Senāta Ārlietu komitejas sēdē republikānis Džeimss Rišs jautājis, vai Blinkens būtu gatavs atbalstīt tiesību aktus, kas vērstos pret SKT. Viņš uzsvēris, ka iestāde "bāžot savu degunu to valstu darīšanās, kurās ir neatkarīga, likumīga un demokrātiska tiesu sistēma".

"Mēs vēlamies ar jums sadarboties, lai rastu atbilstošu atbildi. Esmu apņēmies to darīt," atbildējis Blinkens. Viņš uzsvēris, ka "nav šaubu, ka mums ir jāmeklē atbilstoši soļi, lai risinātu dziļi nepareizu lēmumu".

Kans pirmdienas paziņojumā norādīja, ka pieci līderi tiek turēti aizdomās par iespējamiem kara noziegumiem un noziegumiem pret cilvēci, kas pastrādāti Izraēlā un Gazas joslā. Šo personu starpā ir Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu un aizsardzības ministrs Joavs Galants, kā arī trīs "Hamās" līderi – Jehja Sinvars, Mohameds Deifs un Ismails Hanija.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!