Foto: LETA

Valdība atbalstīja iecelt bijušo Labklājības ministrijas (LM) valsts sekretāru un Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktoru Ringoldu Beinaroviču Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra amatā.

Pagājušajā nedēļā EM informēja, ka ministrijas valsts sekretāra amatam tiks virzīts bijušais LM valsts sekretārs, NVA direktors un pašreizējais VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) valdes loceklis Ringolds Beinarovičs.

Konkursa komisija, izvērtējot saņemtos pieteikumus konkursā uz vakanto EM valsts sekretāra amata vietu, kā atbilstošāko kandidatūru atzinusi Beinaroviču.

Konkursa komisija atzinīgi novērtēja Beinaroviča iepriekšējo darba pieredzi LM valsts sekretāra amatā un NVA direktora amatā, kā arī pieredzi pašreizējā darbā LVC, gūstot pārliecību par viņa pieredzi administratīvajā darbā, spēju koordinēt dažāda līmeņa sadarbību ar valsts, pašvaldību, nozares pārstāvošām organizācijām un sadarbības partneriem.

EM atzīst, ka Beinaroviča profesionālās kompetences ir orientācija uz attīstību un rezultātu sasniegšanu un tās novērtētas kā atbilstošākas EM šī brīža darba vajadzībām.

Kopš 2012.gada decembra Beinarovičs pilda valdes locekļa pienākumus LVC. Laika posmā no 2008. līdz 2012.gadam viņš pildījis valsts sekretāra pienākumus LM, no 2004. līdz 2008.gadam pildījis direktora pienākumus NVA, no 1996. līdz 2004.gadam - direktora pienākumus Valsts jaunatnes iniciatīvu centrā, savukārt no 1994. līdz 1996.gadam direktora vietnieka un vecākā referenta pienākumus Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes lietu departamentā. Beinarovičs guvis arī pieredzi dažādu Latvijas mēroga un starptautisku projektu īstenošanā un vadīšanā.

Konkursā uz EM valsts sekretāra amata vietu kopumā pieteicās deviņi pretendenti.

Jau ziņots, ka pēc anulētas pielaides valsts noslēpumam EM valsts sekretāra amatu pameta Mārtiņš Lazdovskis un viņa vietā uz laiku tika iecelts EM valsts sekretāra vietnieks Jurijs Spiridonovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!